ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συντονιστής η Περιφέρεια για την επίλυση των προβλημάτων των ελαιοτριβείων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
765

Την Πέμπτη 11.3.2021, στα γραφεία της Τοπικής Κοι­νό­τη­τας Αρχαγ­γέ­λου Δήμου Ρόδου, πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε συνά­ντηση με θέμα τη λει­τουρ­γία των ελαιο­τρι­βείων της περιο­χής εν όψει της νέας ελαιο­κο­μι­κής περιό­δου. Η συνά­ντηση αυτή εντάσ­σε­ται στα πλαίσια των πρω­το­βου­λιών που ανα­πτύσ­σει ο Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Βιο­μη­χα­νίας – Ενέρ­γειας και Φυσικών κ. Κάλ­λι­στος Δια­κο­γε­ωρ­γίου για την επίλυση χρο­νι­ζό­ντων προ­βλη­μά­των του κλάδου και έχει σημείο ανα­φο­ράς τη γενι­κό­τερη ανα­πτυ­ξιακή πολι­τική όπως αυτή δια­μορ­φώ­νε­ται από τον Περι­φε­ρειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζη­μάρκο.

Παρευ­ρέ­θη­καν: ο Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Βιο­μη­χα­νίας – Ενέρ­γειας και Φυσικών Πόρων κ. Κάλ­λι­στος Δια­κο­γε­ωρ­γίου, ο Πρό­ε­δρος της Τοπ. Κοι­νό­τη­τας Αρχαγ­γέ­λου κ. Νίκος Δημέλης, ο Αντι­δή­μαρ­χος Δημο­τι­κών Ενο­τή­των Αρχαγ­γέ­λου – Ιαλυσού – Καλ­λι­θέας κ. Γιώργος Πατσάης, η Αντι­δή­μαρ­χος Επι­χει­ρη­σια­κής Λει­τουρ­γίας και Καθη­με­ρι­νό­τη­τας του Πολίτη κ. Τσα­μπίκα Κια­χα­γιά, ο Δημο­τι­κός Σύμ­βου­λος Δ.Ε. Αρχαγ­γέ­λου κ Δημή­τρης Ζανετ­τού­λης, ο πρ. του Αγρο­τι­κού Συνε­ται­ρι­σμού Αρχαγ­γέ­λου (εκπρο­σω­πώ­ντας τους ελαιο­τρι­βείς της περιο­χής) κ. Ιάκωβος Κολαϊ­νής, , ο Γεν. Δντης Ανά­πτυ­ξης της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Πανα­γιώ­της Βενέρης και ο Δντης Ανά­πτυ­ξης Δωδ/σου της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Γιαννάς.

Από τον Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρχη έγινε ενη­μέ­ρωση για τις πρω­το­βου­λίες που ανα­πτύσ­σο­νται με διττό στόχο. Την επίλυση του προ­βλή­μα­τος διά­θε­σης των απο­βλή­των και δευ­τε­ρο­γε­νών παρα­γώ­γων που προ­έρ­χο­νται από τη δια­δι­κα­σία παρα­γω­γής του ελαιο­λά­δου και την προ­στα­σία του περι­βάλ­λο­ντος. Για την εξυ­πη­ρέ­τηση των στόχων αυτών, πρέπει να κατα­βλη­θεί κάθε δυνατή προ­σπά­θεια για να δρο­μο­λο­γη­θούν οι δια­δι­κα­σίες επα­να­λει­τουρ­γίας του πυρη­νε­λαιουρ­γείου και μέχρι τότε η δια­χεί­ριση των απο­βλή­των να γίνεται με τρόπο που δεν θα επι­βα­ρύ­νει το περι­βάλ­λον. Δια­τυ­πώ­θη­καν απόψεις και προ­τά­σεις από όλους τους παρευ­ρι­σκό­με­νους και συμ­φω­νή­θηκε πλαίσιο συνερ­γα­σίας. Η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου ανα­λαμ­βά­νει συντο­νι­στικό ρόλο για την ιεράρ­χηση των απαι­τού­με­νων ενερ­γειών και αντί­στοι­χων δράσεων μέχρι την τελική επίλυση όλων των προ­βλη­μά­των.

Οι επαφές του Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρχη θα συνε­χι­στούν και με τους υπό­λοι­πους ελαιο­τρι­βείς έτσι ώστε να δια­μορ­φω­θεί ένα πλαίσιο δράσης προς το κοινό όφελος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.