ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνικός Τουρισμός: Προβλέψεις για νέα χρονιά ρεκόρ το 2018

news room 2 λεπτά ανάγνωση
τουρισμος τουριστας

Ένα ακόμη ρεκόρ στον του­ρι­σμό ανα­μέ­νε­ται να σπάσει η Ελλάδα το 2018, σύμφωνα με τα όσα προ­έ­κυ­ψαν κατά τη διάρ­κεια των επαφών της ελλη­νι­κής απο­στο­λής στην έκθεση του Βερο­λί­νου. Την ίδια στιγμή η Τουρκία επι­στρέ­φει δυνα­μικά στο «παι­χνίδι», ύστερα από δύο χρόνια πτω­τι­κής πορείας, με τις εκτι­μή­σεις να «μιλούν» για 38 εκα­τομ­μύ­ρια επι­σκέ­πτες από όλο τον κόσμο εφέτος.

Εξαι­ρε­τι­κές εμφα­νί­ζο­νται οι προ­ο­πτι­κές για τη χώρα μας το 2018, με τις προ­βλέ­ψεις να κάνουν λόγο για νέα άνοδο στις διε­θνείς αφίξεις, που το 2018 έφτασαν στα 30 εκα­τομ­μύ­ρια, από 25 εκα­τομ­μύ­ρια το 2016.

Στο πλαίσιο αυτό, νέα δυνα­μική ανά­πτυξη ανα­μέ­νε­ται να εμφα­νί­σει η γερ­μα­νική αγορά, η οποία, πέρυσι, κατέ­γραψε διψήφιο ποσοστό ανά­πτυ­ξης, για τρίτη συνε­χό­μενη χρονιά, με τον αριθμό των Γερ­μα­νών επι­σκε­πτών στην Ελλάδα να ξεπερνά τα 3,7 εκα­τομ­μύ­ρια, αυξη­μέ­νος κατά 18%.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώ­θη­καν κατά τη διάρ­κεια της ITB, η Ελλάδα θα δώσει έμφαση εφέτος στην προ­ώ­θηση και προβολή των μικρό­τε­ρων νησιά της και της ηπει­ρω­τι­κής χώρας σε συν­δυα­σμό με τις προ­σπά­θειες επι­μή­κυν­σης της του­ρι­στι­κής της περιό­δου, διορ­γα­νώ­νο­ντας διά­φο­ρες εκδη­λώ­σεις σε τρεις κύριες περιο­χές: την Κρήτη, τη Ρόδο και την Πελο­πόν­νησο.

Από την άλλη, η επι­στροφή της Τουρ­κίας το 2018 είναι γεγονός, με την του­ρι­στική, πολι­τική ηγεσία της χώρας να φιλο­δο­ξούν ότι θα καλω­σο­ρί­σουν 38 εκα­τομ­μύ­ρια επι­σκέ­πτες από όλο τον κόσμο φέτος, από 32 εκα­τομ­μύ­ρια το 2017. Στην περί­πτωση που συμβεί αυτό, η Τουρκία θα σπάσει το ρεκόρ του 2014 με τα 36 εκα­τομ­μύ­ρια αφίξεις.

«Περι­μέ­νουμε τερά­στια αύξηση φέτος», δήλωσε ο Τούρκος υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών, Mevlüt Cavusoglu, στην ITB. Ο υπουρ­γός, ο οποίος εκπρο­σω­πεί την Αττά­λεια στο τουρ­κικό κοι­νο­βού­λιο, προ­έ­τρεψε τη γερ­μα­νική κυβέρ­νηση να παύσει τις προει­δο­ποι­ή­σεις σχετικά με πιθανές συλ­λή­ψεις Γερ­μα­νών πολιτών.

Οι κρα­τή­σεις στη γερ­μα­νική αγορά, ήδη, εμφα­νί­ζο­νται αυξη­μέ­νες πάνω από 50%, χάρη στις οικο­νο­μι­κές προ­σφο­ρές και τη χαλά­ρωση των πολι­τι­κών εντά­σεων μεταξύ των δύο χωρών.

Χρονιά – ρεκόρ ως προς την άφιξη Γερ­μα­νών του­ρι­στών στην Τουρκία ήταν το 2015, οπότε 5,6 εκα­τομ­μύ­ρια έφτασαν στη χώρα. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός μειώ­θηκε στα 3,9 εκα­τομ­μύ­ρια το 2016, λόγω των τρο­μο­κρα­τι­κών επι­θέ­σεων και των εντά­σεων σχετικά με τις πολι­τι­κές της τουρ­κι­κής κυβέρ­νη­σης, ενώ το 2017 σημεί­ωσε περαι­τέρω πτώση.

Από την πλευρά του, ο υπουρ­γός Του­ρι­σμού, Numan Kurtumulus, δήλωσε σε συνέ­ντευξη Τύπου στην ITB: «Θα είμαστε μεταξύ των ισχυρών της ταξι­διω­τι­κής βιο­μη­χα­νίας και πάλι το 2018 και το 2019. Αναμένω περισ­σό­τε­ρους από 5 εκα­τομ­μύ­ρια Γερ­μα­νούς επι­σκέ­πτες φέτος, μετά τα 3,5 εκα­τομ­μύ­ρια που δεχτή­καμε το 2017».

.Δια­βά­στε περισ­σό­τερα στο money-tourism.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.