Τοπικές Ειδήσεις

«Ξεφούσκωσε» και η πολύκροτη υπόθεση “Web of Drugs”

Την ετυμηγορία του για την πολύκροτη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στο νησί της Ρόδου με την κωδική ονομασία “Web of Drugs” ανακοίνωσε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων.
Η Εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή 10 εκ των 46 κατηγορουμένων για διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών, ορισμένους μάλιστα και καθ΄ υποτροπή.
Επιπλέον πρότεινε την ενοχή ακόμη 35 για διακίνηση ναρκωτικών, την αθώωση λόγω αμφιβολιών σε ακόμη έναν που εισηγήθηκε να κριθεί ένοχος μόνο για πλημμεληματική οπλοκατοχή, ενώ έπαυσε η δίωξη εις βάρος ενός ακόμη λόγω θανάτου.
Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρξε διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών και δεν επέβαλε εξοντωτικές ποινές.
Η δικογραφία περιλαμβάνει 278 κατηγορούμενους, εκ των οποίων οι 100 αγνώστων στοιχείων και σχηματίστηκε μετά από 5μηνη παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μεταξύ εμπόρων και χρηστών στο νησί της Ρόδου και κυρίως στον Αρχάγγελο, στη Νότια Ρόδο και στην πόλη της Ρόδου.
Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη 163 χρήστες-αγοραστές ναρκωτικών γνωστών στοιχείων.
Η απόφαση του δικαστηρίου έχει ως εξής:
1. Α. Π. του Δ. Κρίθηκε ένοχος ομοφώνως, κατά πλειοψηφία ως υπότροπος, και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή ύψους 50.000€
2. Α. Δ. του Α.. Κρίθηκε ένοχος ομοφώνως με ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών με 3ετή αναστολή υπό τον όρο της εμφάνισής του μια φορά κάθε δύο μήνες στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της παρουσίας του σε επιμελητή κοινωνικής αρωγής.
3. Σ. Π. του Μ. Κρίθηκε ένοχος ομοφώνως με ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρέψιμη προς 5€ ημερησίως με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τον όρο της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
4. Σ. Γ. του Τ. Κρίθηκε ένοχος με ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών με 3ετη αναστολή
5. D. B. του R. Κρίθηκε ένοχος ως τοξικομανής και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρέψιμη προς 5€ ημερησίως με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
6. Τ. Γ. του Γ. Κρίθηκε ένοχος ως τοξικομανής και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών με 3ετή αναστολή.
7. Ν. Ζ. του Μ. Κρίθηκε ένοχος ως τοξικομανής και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών με 3ετή αναστολή.
8. Π. Χ. του Κ. Κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή ύψους 20.000 ευρώ. Κατά πλειοψηφία κρίθηκε ότι η έφεση του δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.
9. Α. Ο. του Α. Κρίθηκε ένοχος με ελαφρυντικό και αθώος οπλοκατοχής και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών με 3ετή αναστολή.
10. D. D. του N. Αγνώστου διαμονής φυγοδικεί.
11. Ν. Γ. του Η. Κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.
12. Τ. Κ. του Μ. κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία.
13. Γ. Α.. του Ν. κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία.
14. Χ. Δ. του Κ. Κρίθηκε ένοχος με ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 1.000€.
15. Σ. Δ. του Γ. κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία.
16. Ι. Κ. του Σ. Κρίθηκε ένοχος για προμήθεια ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3μηνών με 3ετή αναστολή.
17. Η. Φ. του Ε. κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.
18. Ε. Κ. του Μ. κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.
19. Γ. Π. του Ε. κρίθηκε ένοχος για προμήθεια ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3μηνών με 3ετή αναστολή
20. Σ. Α. του Ο. κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.
21. Δ. Β. του Χ. κρίθηκε ένοχος για προμήθεια ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2μηνών με 3ετή αναστολή
22. Θ. Β. του Χ. κρίθηκε ένοχος για προμήθεια ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2μηνών με 3ετή αναστολή
23. Γ. Λ. του Κ. κρίθηκε ένοχος για προμήθεια ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση και διάθεση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4μηνών με 3ετή αναστολή
24. Α. Ο. του Α. κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.
25. Ι. Χ. του Δ. Κρίθηκε ένοχος ως τοξικομανής και έμεινε ατιμώρητος
26. Κ. Κ. του Ι. Κρίθηκε ένοχος για προμήθεια ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση ως τοξικομανής και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 μηνών με 3ετή αναστολή.
27. Π. Κ. του Μ. κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.
28. Μ. Κ. του Η. Κρίθηκε ένοχος για προμήθεια ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 μηνών με 3ετή αναστολή.
29. Ν. Μ. Κ. του Γ. Κρίθηκε ένοχος για προμήθεια ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση με ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με 3ετή αναστολή.
30. Π. Κ. του Γ. κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.
31. Β. Λ. του Π. Κρίθηκε ένοχος με ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης του μια φορά κάθε δίμηνο στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και κοινωνικής αρωγής
32. Γ. Ν. Π. του Σ. Κρίθηκε ένοχος για προμήθεια ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 μηνών με 3ετή αναστολή
33. Μ. Κ. του Α. Κρίθηκε ένοχος για προμήθεια ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση με ελαφρυντικό και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 μηνών με 3ετή αναστολή
34. Ε. Λ. Π. του Χ. Κρίθηκε ένοχος για προμήθεια ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση ως τοξικομανής και έμεινε ατιμώρητος.
35. Ι. Χ. του Μ. κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.
36. Ν. Ψ. του Π. Κρίθηκε ένοχος για προμήθεια ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 μηνών με 3ετή αναστολή.
37. Π. Ψ. Του Π. Κρίθηκε ένοχος για προμήθεια ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση και διάθεση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με 3ετή αναστολή
38. Ν. Β. του Ο. κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.
39. Ε. Χ. του Ν. Κρίθηκε ένοχος για προμήθεια ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 μηνών μετατρέψιμη προς 5 € ημερησίως.
40. Μ. Π. του Μ. Κρίθηκε ένοχος για προμήθεια ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση ως τοξικομανής και έμεινε ατιμώρητος.
41. Γ. Σ. του Μ. κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.
42. Ε. Π. του Λ. κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.
43. Ν. Χ. του Ι. κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.
44. Κ. Π. του Π. κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.
45. Θ. Γ. του Μ. Αθώος
46. Α. Ο. του Η. Κρίθηκε ενοχος για οπλοκατοχή και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 μηνών με 3ετή αναστολή.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Κ. Σαρής, Ακης Δημητριάδης, Στ. Κιουρτζής, Νικήτας Μπόλκας, Βάσια Παπαγεωργίου, Δήμος Μουτάφης, Μανώλης Βλάχος, Ζαμπετούλα Φουτούλη, Κατερίνα Βολονάκη, Δημήτρης Γεωργάς, Βασίλης Μπέης, Δημήτρης Καραγεώργης, Στέλιος Αλεξανδρής, Λευτέρης Πάσσος, Δημήτρης Βερβέρης, Γιώργος Κυπραίος, Μαρία Κρικοπούλου, Ανθούλα Καραολάνη, Σεβαστιανός Κούρκουλος, Μπέτη Φουτούλη, Χρύσα Κούρου, Βαλεντίνα Βαβούλη, Στεφανία Μπέρδη και Αχιλλέας Δασκαλάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου