Ποινικά διωκόμενος για διασπορά ψευδών ειδήσεων βρίσκεται δικηγόρος του νησιού μετά από αυτεπάγγελτη επέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, εξαιτίας ανάρτησής του σε ομάδα του facebook.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο δικηγόρος φέρεται να έχει αναρτήσει στην ανοικτή ομάδα «Δικηγόροι και Φίλοι», στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης facebook, σχόλιο το Νοέμβριο του 2016, στο πλαίσιο διαμαρτυριών για την κατάσταση που επικρατούσε στο Κτηματολόγιο Ρόδου.
Φέρεται να είχε προτείνει με το σχόλιό του στους συναδέλφους του, να προχωρήσουν στην υποβολή ασφαλιστικών μέτρων κατά του Κτηματολογικού Δικαστή ο οποίος εμφανίστηκε στο σχόλιο να «αυθαιρετεί».
Ο ίδιος σε ανωμοτί κατάθεση, που έδωσε χθες, υποστήριξε ότι η κίνηση ποινικής δίωξης εις βάρος του, για το ρητορικό ερώτημα που διατυπώθηκε στην ανοικτή ομάδα και ειδικότερα για το ερώτημα «Κύριοι του Συλλόγου προχωρείστε σε ασφαλιστικά μέτρα τι κοιτάτε αδρανείς ένα κτηματολογικό δικαστή που αυθαιρετεί;», απέχει έτη φωτός από την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του εν λόγω αδικήματος.
Ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει πράξη του, που να στοιχειοθετεί οιοδήποτε ποινικό αδίκημα και ότι η δίωξη βασίζεται στην αποσπασματική εκτύπωση μόνο της συγκεκριμένης ανάρτησης και δεν περιέχει διάλογο που είχε προηγηθεί από συναδέλφους του δικηγόρους και αφορούσε όχι στην φωτογράφιση των Κτηματολογικών Τόμων, αλλά στο γεγονός πως το διάστημα εκείνο είχε παύσει το Κτηματολόγιο Ρόδου να χορηγεί πιστοποιητικά ιδιοκτησίας, διότι είχε αποχωρήσει ο φωτογράφος του Κτηματολογίου, δεν υπογράφονταν πράξεις που εκκρεμούσαν και γενικότερα υπήρχε στο συγκεκριμένο διάστημα παντελής αδυναμία να εξυπηρετηθούν οι δικηγόροι και οι πολίτες.
Στην διαλογική συζήτηση, που είχε προηγηθεί στην ανοιχτή ομάδα, όπως είπε, αποτυπώθηκε το ίδιο ως άνω ρητορικό ερώτημα και πρόταση προς το συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, ως λύση στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι δικηγόροι.
Πρόσθεσε ακόμη ότι η εννοιολογική σημασία του «αυθαιρετώ» δεν σημαίνει, κατ’ ανάγκη την παραβίαση νόμων και κανόνων αλλά παραπέμπει σε εκείνους που ενεργούν «παραβιάζοντας τη γνώμη, τη θέληση, τα δικαιώματα άλλων».
Τόνισε ακόμη ότι μετά τις αρχικές δύσκολες παθογενείς καταστάσεις που αντιμετώπισε ο Κτηματολογικός Δικαστής, το έργο του πλέον, σήμερα, οφείλει να συγχαρεί, να εξάρει και του οποίου την εργασία, την τιμή και την υπόληψη, τιμά και σέβεται, εκτελώντας το έργο του με τιμιότητα, αφοσίωση και τηρώντας την ισότητα των όπλων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ