Τοπικές Ειδήσεις

“Γερμανική Ευρώπη” συμφερόντων των κρατών μελών και όχι “Ευρωπαϊκή Ενωση”

Του Κοσμά Σφυρίου

Η ελληνική κυβέρνηση της Ν.Δ – του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη υπερηφανεύεται ότι τάχα πέτυχε, η ωμή επιθετικότητα της Τουρκίας να είναι ευρωτουρκικό ζήτημα και όχι ελληνοτουρκικό.

Ακόμη μια φορά, αυτό διαψεύστηκε με την σημερινή «μη απόφαση» της Συνόδου Κορυφής, με την αναβολή των αποφάσεων (;) για τον Μάρτη 2021.

Οι αλεπάλληλες αθετήσεις των προηγουμένων αποφάσων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και οι ατέρμονες αναβολές αποδεικνύουν την αναξιοπιστία της «Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μιας κατ’ εφημισμό «Ένωσης», που όλο και περισσότερο παραπέμπει σε μια «γερμανική Ευρώπη», στην οποία επικρατούν πάντα όσα υπαγορεύονται, πρωτίστως, από τα συμφέροντα της Γερμανίας και δευτερευόντως από άλλα συμφέροντα κρατών μελών, όπως της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας κ.λ.π.

Τι είδους «Ένωση» είναι αυτή, όταν δε μπορεί να αποφασίσει ούτε καν το εμπάργκο πώλησης επιθετικών όπλων προς την Τουρκία, όταν έχει αποδειχθεί :

– ότι είναι η μόνη χώρα, που «διαιωνίζει» την στρατιωτική κατοχή επί του 38% του εδάφους κράτους – μέλους της «Ένωσης» και

– ότι τα όπλα που αγοράζει από ευρωπαίους «εταίρους» τα στρέφει εναντίον άλλης χώρας – μέλους της «Ένωσης», για να επιβάλει το δίκαιο του ισχυρού, με ωμή και κυνική παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Το δε ΝΑΤΟ, στο οποίο υποτίθεται, ότι η Ελλάδα είναι «σύμμαχος» με την Τουρκία

παίζει τον ρόλο του «επιτήδειου ουδέτερου» (υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τις τουρκικές στοχεύσεις), με την έννοια που έδωσε ο Weber Frank στην «ουδετερότητα» της Τουρκίας κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Ας μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις.

Τις προσχεδιασμένες πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά της χώρας μας καλούμαστε να τις αντιμετωπίσουμε μόνοι μας. Όλοι οι άλλοι μένουν στα λόγια – «άσφαιρα πυρά», ταμπουρωμένοι στα συμφέροντα τους.

Ο Ερντογάν, βλέποντας αυτή την αναξιοπιστία της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Ένωσης», νιώθει πολύ άνετα με την στάση του Συμβουλίου Κορυφής και δηλώνει με περιφρονητικό ύφος :«οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αγγίζουν την Τουρκία».

Και τα τουρκικά μ.μ.ε σήμερα πανηγυρίζουν, με τίτλους «η Ελλάδα γύρισε με άδεια χέρια, από την Ε.Ε».

Μετά από αυτή την εξέλιξη, θα εκδοθούν νέες τουρκικές navtex. Το Oruch Reis και άλλα σεισμογραφικά θα συνεχίσουν τις έρευνες επί μη οριοθετημένης, αλλά κατά τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Και επί αυτής θα ακολουθήσουν και πλωτά γεωτρύπανα… Και τότε πάλι η «Ευρωπαϊκή Ένωση» θα «μηρυκάζει» τις θρυλούμενες και ουδέποτε επιβαλλόμενες κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Η κατώτερη των περιστάσεων ελληνική κυβέρνηση (που δεν τολμά να θέσει veto, ακόμη και την ώρα που η πολεμική απειλή είναι τόσο ορατή) έχει καμιά αμφιβολία ;

Μα στην Κύπρο (κράτος-μέλος της Ε.Ε), επί οριοθετημένης και διεθνώς αναγνωρισμένης Α.Ο.Ζ, η Τουρκία εδώ και δυό χρόνια πραγματοποιεί γεωτρήσεις και η ευρωπαϊκή «αλληλεγγύη» περιορίζεται σε παρηγορητικά λόγια. Καμιά ουσιαστική κύρωση δεν επιβάλλεται.

Αλήθεια η κυβέρνηση αυταπατάται, ότι θα το πράξει η Ε.Ε για μη οριοθετημένη Α.Ο.Ζ ;

Ο κατώτερος των περιστάσεων πρωθυπουργός δηλώνει σήμερα «οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός. Η απειλή των κυρώσεων είναι το πιο ισχυρό εργαλείο, για να πιέζουμε …».

Προ ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του προανήγγελε «κυρώσεις που δαγκώνουν»!

Ασφαλώς, πρόκειται για «κολοτούμπα», που γίνεται υπό το βάρος της νέας αποτυχίας του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ρόδος 11/12/2020

Κοσμάς Σφυρίου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου