Τοπικές Ειδήσεις

“Στα χέρια εργολάβων η καθαριότητα και το πράσινο και μετατροπή της υπηρεσίας πρασίνου σε ανταποδοτική από τη δημοτική αρχή”

Νέος διαγωνισμός για την καθαριότητα είναι στα «σκαριά» σύμφωνα με δημοσιεύματα, με διπλάσιο προβλεπόμενο κόστος που θα φορτωθεί στις πλάτες του Ροδιακού λαού, την ίδια στιγμή που δεν αντέχει πια ούτε άλλα βάρη, ούτε άλλη φτώχεια και στέρηση.

Η δημοτική αρχή επιχειρεί με ύπουλο τρόπο μέσω αυτού του διαγωνισμού να εντάξει την υπηρεσία πρασίνου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, δηλαδή το κόστος της υπηρεσίας να πληρώνεται ως τέλος από τους δημότες ενώ μέχρι σήμερα καλυπτόταν από κρατική χρηματοδότηση.

Μάλλον η συνεργασία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη διοίκηση του δήμου αποδίδει καρπούς, αφού πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε μέσα από τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ» να μετατρέψει την υπηρεσία πρασίνου σε ανταποδοτική, αλλά τελικά αναδιπλώθηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις. Το αντιλαϊκό κράτος βέβαια έχει συνέχεια.Δήμοι και Περιφέρειες σε διατεταγμένη υπηρεσία συγκροτούν ενιαίο μέτωπο στην υλοποίηση αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, τη διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της επιχειρηματικής λειτουργίας των δήμων.Μέσα σ’ ένα τέτοιο πλαίσιο ενισχύεται ολοένα και περισσότερο η αποσύνδεση της χρηματοδότησης των δήμων από το κράτος, ενώ αντίστροφα, η ανταποδοτικότητα και η επιχειρηματικότητα αναδεικνύονται σε κύριες πηγές εσόδων.

Για το δήμο της Ρόδου, η πρόσφατη μείωση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού , δεν μπορεί να εξελιχθεί σε «κολυμβήθρα» που θα χρησιμοποιείται όποτε κριθεί σκόπιμο για να ξεπλύνονται άλλα «ανομήματα», όπως η επίμονη άρνηση της δημοτικής αρχής ν’ απαλλάξει από τα δημοτικά τέλη τους ανέργους και όσους επλήγησαν από την κρίση που πυροδότησε η πανδημία. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να βγάλει εκτός απαλλαγής τους απόρους με τη νέα απόφαση για τα τέλη καθαριότητας, παρ’ όλο που στα αναμενόμενα έσοδα -σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα που δηλώθηκαν-, αναμένεται αύξηση εσόδων.

Επικοινωνιακή πολιτική με αντιπερισπασμούς και στη διαχείριση της εξαθλίωσης. Έτσι εξηγείται και η υπερ-προβολή της εξαγγελίας για το κοινωνικό βοήθημα των 300 ευρώ, που οι προϋποθέσεις για να το πάρει κάποιος ξεπερνούν και τον πάτο της ακραίας φτώχειας, αφού ούτε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) δεν θα πρέπει να έχουν πάρει, όσοι τα δικαιούνται.Ζητούν από τους φτωχούς να ενισχύσουν τους εξαθλιωμένους την ίδια στιγμή που μπουκώνονται με δεκάδες εκατομμύρια διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η ευθύνη της δημοτικής αρχής θα είναι τεράστια, αν φέρει ζήτημα μετατροπής της υπηρεσίας πρασίνου σε ανταποδοτική, με ό,τι συνεπάγεται για τους δημότες και τους εργαζόμενους.

Καμιά ιδιωτικοποίηση στην καθαριότητα και στο πράσινο.

Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμός με όλα τα απαραίτητα μέσα για αυτές τις υπηρεσίες με κρατική χρηματοδότηση.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Ρόδος 11/12/2020

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου