Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, επισκέφθηκε το ιστορικό Θ/Κ «ΑΒΕΡΩΦ», ο Πρόεδρος του Τμήματος ΑΧΕΠΑ HJ – 33 Ρόδου, κ. Αντώνιος Γιαννικουρής κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, στο ιστορικό αυτό πλοίο, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ξενάγηση της έκθεσης, η οποία πραγματικά έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Το πλωτό αυτό μουσείο, που αποτυπώνει πλήρως την ιστορική του διαδρομή αλλά και τις μεγάλες νίκες των Ελλήνων, είναι ένα πλοίο που πραγματικά ενώνει όλους τους Έλληνες.

Τον κ. Γιαννικουρή υποδέχθηκε ο Κυβερνήτης του Θ/Κ «ΑΒΕΡΩΦ», Αρχιπλοίαρχος κ. Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος Π.Ν.. Στην συνάντηση που είχαν αργότερα, ο Κυβερνήτης ενημέρωσε πλήρως για την εμπειρία από το πρώτο πιλοτικό ταξίδι του πλοίου στη Θεσσαλονίκη, αναλύοντας πλήρως τις διαδικασίες προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το δύσκολο εγχείρημα.

Στην συνέχεια ο κ. Γιαννικουρής, επεσήμανε τη σημασία του ιστορικού αυτού πλοίου για τη Δωδεκάνησο και ανέφερε χαρακτηριστικά για την υπογραφή παράδοσης των Γερμανών στην Σύμη, το τελευταίο ταξίδι του Θ/Κ «ΑΒΕΡΩΦ» που ακολούθησε στη Ρόδο, τον Μαϊο του 1945, με τον τότε Αντιβασιλέα και Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Δαμασκηνό, την πορεία προς την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων, με την υπογραφή της Συνθήκης των Παρισίων και την ανάληψη της Στρατιωτικής Δίοικησης από τον Αντιναύαρχο Περικλή Ιωαννίδη.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Χαραλαμπόπουλος επέδωσε στον Πρόεδρο του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου, ένα λεύκωμα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό σε ανάμνηση της επίσκεψης του στο Θ/Κ «ΑΒΕΡΩΦ». Ο κ. Γιαννικούρης αφού ευχαρίστησε τον Κυβερνήτη για τη φιλοξενία, ανέφερε πως αυτό το πλοίο, στο οποίο είναι συσσωρευμένη όλη η ιστορία του ΠΝ, πρέπει να φιλοξενηθεί σε όλες τις γωνιές της ελλήνικής επικράτειας, με την ευχή να ξεκινήσει από την όμορφη και ακριτική Ρόδο. Ένα ταξίδι που θα φέρει πίσω ιστορικές μνήμες της Δωδεκανήσου και θα ικανοποιήσει το αίτημα πολλών γενεών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ