Ειδήσεις

Ανησυχία Π. Καμμένου για τον κίνδυνο «ατυχήματος» με την Τουρκία

Για τον κίνδυνο «ατυχήματος» με την Τουρκία ανησυχεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, καθιστώντας παράλληλα, σαφές ότι «δεν υπάρχουν αμφισβητούμενες περιοχές στο Αιγαίο, ούτε γκρίζες ζώνες».

«Όταν συνεχίζονται οι παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και υπάρχουν αερομαχίες, ανά πάσα στιγμή είναι επικίνδυνο να γίνει ένα “ατύχημα” ή μία εμπλοκή» επισημαίνει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, σπεύδοντας βέβαια, να καθησυχάσει πως δεν ανησυχεί για θερμό επεισόδιο, με την έννοια της πολεμικής πράξης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, διαβεβαιώνει ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα την κατάσταση, αλλά δεν πρόκειται επ’ ουδενί να υποχωρήσει σε παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου ή των χωρικών υδάτων της».

Στο ίδιο πλαίσιο, υπογραμμίζει ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τους διεθνείς κανόνες δικαίου και «όποιος εισέρχεται παράνομα στη χώρα θα αναχαιτίζεται».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης των αμυντικών δαπανών, εμφανίζεται βέβαιος, ότι δεν πρόκειται να ληφθεί τέτοια απόφαση, παρότι «οπωσδήποτε πρέπει να γίνει ένα συμμάζεμα σε σχέση με τη λειτουργία και τη δομή του στρατεύματος».

Ο κ. Καμμένος, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, τάσσεται υπέρ της στράτευσης στα 18, καθώς βοηθάει και τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα ίδια τα νέα παιδιά, αλλά σε κάθε περίπτωση – επισημαίνει – «δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική, αλλά εθελοντική». Την ίδια στάση τηρεί και στο ζήτημα της στράτευσης των γυναικών.

Τέλος, σχετικά με την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, εκτιμά ότι όχι μόνο δεν θα οδηγήσει σε δοκιμασία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αλλά αντίθετα, θα τις βελτιώσει.

naftemporiki.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου