Τοπικές Ειδήσεις

Συνεχίζεται η υποβολή αγωγών κατά καταπατητών στο Γκολφ Αφάντου

Μετά την άσκηση 11 αγωγών κατά ιδιωτών, καταπατητών δημοσίων εκτάσεων στην παραλία Αφάντου κι ακόμη μιας, ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου, κατά δύο ξενοδοχειακών μονάδων από την εταιρεία «ΑΦΑΝΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», χθες η εταιρεία “Afantou Golf ΜΑΕ” προσέφυγε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου κατά ενός κατοίκου Αφάντου που φέρεται να έχει καταπατήσει ιδιοκτησία της στην κτηματομερίδα ΚΜ1411.
Η πρώτη εταιρεία απέκτησε λόγω εισφοράς από το ΤΑΙΠΕΔ, πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή επί ακινήτων συνολικής εκτάσεως 36.268,91 τ.μ., που βρίσκονται στη δημοτική κοινότητα Αφάντου του Δήμου Ρόδου, επί της παραθαλάσσιας ζώνης της δημοτικής ενότητας Αφάντου και αποτελούν μεταξύ άλλων κτηματολογικών μερίδων το ευρύτερο «Ακίνητο Νότιο Αφάντου».

Η δεύτερη εταιρεία συστάθηκε για το βόρειο τμήμα του ακινήτου που έχει πωληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ στην M.A. Angeliades Inc.
Για το Golf – Βόρειο Αφάντου είχε ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής συγκεκριμένα η M.A. Angeliades Inc, έναντι συνολικού τιμήματος 26,9 εκατ. ευρώ, ενώ για το Νότιο Αφάντου προτιμητέος επενδυτής έχει ανακηρυχθεί η Τ.Ν. Aegean Sun Investment Ltd.
Το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου των δύο προεπιλεγέντων επενδυτών, υπέγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας με το υπουργείο Πολιτισμού, με αντικείμενο τη διενέργεια, με δική του δαπάνη, προκαταρκτικών δοκιμαστικών τομών.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου