Ρεπορτάζ

Kαραντίνα στα χωριά για πολλούς Pόδιους! Aνακάλυψαν μέχρι και “ξεχασμένα” ελαιόδεντρα!

Ελιές ακόμα και… ξεχασμένες για δεκαετίες, «ξέθαψαν» πολλοί Ρόδιοι, προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν στα χωριά τους και να παραμείνουν εκεί στη διάρκεια της καραντίνας!
Τα αιτήματα στους λογιστές από ιδιοκτήτες και κληρονόμους αγροτεμαχίων με ελαιόδεντρα έπεσαν «βροχή», ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν στα χωριά τους με αιτιολογία την συγκομιδή της ελιάς. Ενας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας μετέβη στα χωριά για την συγκομιδή της ελιάς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, ωστόσο όπως δήλωσε στη «δ» φοροτεχνικός της περιοχής μας, υπάρχουν και αρκετοί που το χρησιμοποίησαν ως δικαιολογία για να περάσουν την καραντίνα στα χωριά, όπου τα μέτρα είναι πιο χαλαρά παρότι δεν θα έπρεπε.
Οι μετακινήσεις για το μάζεμα της ελιάς γίνονται χωρίς περιορισμούς όχι μόνο από χωριό σε χωριό εντός της Ρόδου αλλά ακόμα και από νησί σε νησί, αρκεί να αποδεικνύεται μέσω του Ε9 ιδιοκτησία ή σχέση εργασίας. Αυτό το «παραθυράκι» επέτρεψε σε πολλούς Ρόδιους να εγκαταλείψουν την πόλη ή ακόμα και το νησί, όλες τις προηγούμενες ημέρες.
Σύμφωνα με καταγγελίες στη «δ», υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις όπου ανοίγουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος «στα κλεφτά» κατά παράβαση του νόμου, με την ασφάλεια της χιλιομετρικής απόστασης από την πόλη, θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και οι κάτοικοι απευθύνουν έκκληση στις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν σε αυστηρούς ελέγχους.
Πολίτες που πειθαρχούν στα μέτρα, ιδίως μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας, απευθύνουν έκκληση τόσο σε όσους διαμένουν στα χωριά όσο και στις αρμόδιες αρχές, να τηρήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας και να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις είναι οι ίδιοι οι πολίτες που κάνουν συστάσεις σε συμπολίτες τους, ιδίως στα απομακρυσμένα χωριά, για να τηρήσουν το γράμμα του νόμου.
Στον αντίποδα, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της «δ», πολλοί που διατηρούν εξοχικό ή έχουν καταγωγή από τη Ρόδο και διαμένουν σε άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, επέλεξαν το νησί μας για να περάσουν την περίοδο της καραντίνας καθώς σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, τα ποσοστά των κρουσμάτων παραμένουν χαμηλά.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, με βάση τα όσα επισήμαναν κάτοικοι απομακρυσμένων χωριών που επικοινώνησαν με τη «δ» δεν τηρείται όπου δεν υπάρχει ο φόβος της αστυνομίας και γι αυτό ζητούν να πραγματοποιηθούν έλεγχοι και στα χωριά για να γίνει κατανοητό ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά σε όλους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου