Τοπικές Ειδήσεις

Επισκευή και συντήρηση σχολικών μονάδων της Ρόδου από Δήμο και Περιφέρεια

Με 750.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την επισκευή και συντήρηση των Σχολικών Μονάδων της Ρόδου. Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, ενώ παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Στράτος Καρίκης, Στέφανος Δράκος, Αθανάσιος Βυρίνης και ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου Σάββας Χριστοδούλου.

Σε σχετική ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, αναφέρονται τα εξής:

«Στην συνάντηση εργασίας με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τους συνεργάτες μου, συναποφασίσαμε πως θα εξαντλήσουμε και το τελευταίο ευρώ που έχουμε στη διάθεσή μας από την Περιφέρεια για την επισκευή και συντήρηση των Σχολικών Μονάδων της Ρόδου. Καταφέραμε και εξασφαλίσαμε το επιπλέον ποσό των 750.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Συντονίζουμε τις δράσεις και τις ενέργειές μας για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στα Σχολικά Κτήρια της Ρόδου, αξιοποιώντας τα χρήματα που διασφάλισε για το Δήμο Ρόδου, η Περιφερειακή Αρχή. Είμαστε εδώ με σχέδιο και προγραμματισμό να τα επενδύσουμε στον τομέα της Παιδείας, ενισχύοντας τις ήδη υπάρχουσες κτηριακές υποδομές».
Σε δηλώσεις τους προς την «δ» οι κ.κ. Αθανάσιος Βυρίνης και Σάββας Χριστοδούλου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:
«Μας ικανοποιεί απόλυτα καθώς βρισκόμαστε σε μία δύσκολη περίοδο λόγω της κατάστασης με την πανδημία. Ήταν μια πολύ καλή είδηση από τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο! Η οικονομική ενίσχυση της ΠΝΑι έρχεται να μας βοηθήσει για να κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις και συντηρήσεις στα σχολικά κτήρια σε όλο το νησί. Το ποσό θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό και εκτιμούμε ότι στις αρχές του έτους θα αρχίσει η εκταμίευση. Ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Ρόδου θα διαθέσει 30.000 στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή και 30.000 Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή (του Δήμου Ρόδου) έως το τέλος Δεκεμβρίου για τις ανάγκες των σχολείων».
Σε κάθε περίπτωση, Περιφέρεια και Δήμος δίνουν προτεραιότητα στην Παιδεία και στην κάλυψη των αναγκών στις σχολικές μονάδες, ενώ είναι σε αναμονή η παραλαβή κάποιων ΠΡΟΚΑΤ αιθουσών για να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης σε μερικά σχολικά συγκροτήματα της πόλης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου