Ειδήσεις

Δήμαρχος Κω : “Δεν θα ανεχθούμε τη δημιουργία νέων δομών στην Κω. Δεν μπαίνουμε σε καμία τέτοια συζήτηση”

Mε το Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Κλάπα και με Γενικό Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής κ.Γκουγκουλή συναντήθηκε χθες ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης στο Δημαρχείο μετά από αίτημα τους.
Ο Δήμαρχος Κω κατέστησε σαφές στους δύο κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι ο Δήμος Κω δεν πρόκειται να ανεχθεί τη λειτουργία νέων δομών για τον εγκλωβισμό παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην Κω.
Τους κατέστησε επίσης σαφές ότι ο Δήμος Κω δεν πρόκειται να μπει σε καμία συζήτηση για τη δημιουργία νέων δομών.
Ο κ.Κυρίτσης επισήμανε ότι υπάρχει μόνο ένας δρόμος και μία επιλογή: η επιτάχυνση των επαναπροωθήσεων των παράνομων μεταναστών προς την Τουρκία και η αναλογική μετεγκατάσταση των προσφύγων σε όλη τη χώρα.
Ζήτησε την άμεση ανάκληση του ΦΕΚ για τη δημιουργία hotspot στο Λινοπότι αλλά και την ανάκληση της παραχώρησης από το Βακούφ ακινήτου για τον ίδιο σκοπό, θεωρώντας ότι η διατήρησή τους σε ισχύ υποκρύπτουν την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει νέες δομές στην Κω.
Ο κ.Κυρίτσης σε δήλωσή του, τονίζει:
“Διάλογος για τη δημιουργία νέων δομών στα νησιά, δεν πρόκειται να γίνει από την πλευρά μας. Όσοι θέλουν να ξεκινήσουν ένα προσχηματικό διάλογο για να νομιμοποιήσουν νέα τετελεσμένα εις βάρος των νησιών μας και εις βάρος την Κω, τους δηλώνω ότι εγώ δεν προσφέρομαι.
Δεν μπαίνω σε καμία τέτοια συζήτηση.
Το μόνο πλαίσιο διαλόγου που υπάρχει είναι αυτό που αφορά:
-Στην επιτάχυνση των επαναπροωθήσεων των παράνομων μεταναστών προς την Τουρκία.
-Στην αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλες τις περιοχές της χώρας αναλογικά με τον πληθυσμό τους.
-Στην κατάργηση των hotspot στα νησιά και ιδιαίτερα σε περιοχές που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς όπως η Κως. Διαφορετικά ας κάνουν hotspot στη Μύκονο, στην Κέρκυρα, στη Σαντορίνη και στη Ρόδο.
-Στην ανάκληση του ΦΕΚ για τη δημιουργία hotspot στο Λινοπότι, το οποίο παραμένει σε ισχύ.”

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου