Οι μισοί από τους ταξιδιώτες που θα αναζητήσουν πτήσεις, ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές πληροφορίες στο διαδίκτυο το 2015, θα χρησιμοποιήσουν το κινητό τηλέφωνο, είτε αποκλειστικά, είτε συμπληρωματικά με τον υπολογιστή.Αυτή είναι η πρόβλεψη έρευνας για τις αναζητήσεις ταξιδιωτικών πληροφοριών και κρατήσεις στο διαδίκτυο, που διενήργησε η εταιρία ερευνών eMarketer.

Σύμφωνα με την έρευνα, φέτος 128,8 εκατ. άνθρωποι στις ΗΠΑ θα κάνουν αναζήτηση ταξιδίου στο διαδίκτυο φέτος ή το 63% των χρηστών του ίντερνετ. Από αυτούς, το 47,4% θα κάνει αναζήτηση και μέσω του κινητού. Επιπλέον εντοπίζεται ότι 106,3 εκατ. άνθρωποι, ή το 52% των χρηστών του ίντερνετ, θα προβούν σε κράτηση ταξιδίου από το διαδίκτυο, στους οποίους περιλαμβάνεται και το 31,6% του συνόλου των χρηστών που θα κάνουν κράτηση από το κινητό.

Προς το παρόν τα κινητά «κερδίζουν» τα τάμπλετ

Οι περισσότερες αναζητήσεις, συνεπώς και κρατήσεις, προκύπτει ότι γίνονται από κινητά (smartphones) παρά από τάμπλετ. Περισσότεροι από 9 στους 10 ανθρώπους που αναζητούν ταξιδιωτικές πληροφορίες θα χρησιμοποιήσουν κινητό τηλέφωνο φέτος, έναντι του 81,5% που θα χρησιμοποιήσει τάμπλετ. Η ψαλίδα κλείνει αρκετά όταν πρόκειται για την πραγματοποίηση κράτησης.

Η eMarketer βασίζει όλες τις προβλέψεις της σε μια πολυδιάστατη προσέγγιση που εστιάζει σε παγκόσμιες και τοπικές τάσεις της οικονομίας, της τεχνολογίας και τους πληθυσμού, σε συνδυασμό με τις τάσεις προϊόντων, εταιριών, χωρών, δημογραφίας αλλά και τις αντίστοιχες που αφορούν στην καταναλωτική συμπεριφορά.Πραγματοποιείται ποσοτική και ποιοτική ανάλυση δεδομένων που αντλούνται από ένα εύρος ερευνητικών επιχειρήσεων, κυβερνητικών υπηρεσιών, μέσων μαζικής ενημέρωσης και εταιρικών εκθέσεων, αξιολογώντας τις πληροφορίες που βασίζονται στη μεθοδολογία.

tornosnews.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ