Ειδήσεις

ΥΠΑΝ: Νομοσχέδιο «σκούπα» για Επιμελητήρια και Λαϊκές

Το ν/σ προβλέπει ότι την κατάργηση της οικονομικής συνδρομής στα Επιμελητήρια. Εκτιμάται ότι θα αντικατασταθεί με πληρωμή υπηρεσιών. Υπέρ των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές τάχθηκε ο Γιακουμάτος.

Νομοσχέδιο “σκούπα” για τις λαϊκές αγορές, για την κατάργηση της υποχρεωτικής συνδρομής στα Επιμελητήρια και για την εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία την νομοθεσίας σχετικά με το ΓΕΜΗ, πρόκειται να φέρει στη Βουλή το υπουργείο Ανάπτυξης όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά στην κατάργηση της οικονομικής συνδρομής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια εκτιμάται ότι θα αντικατασταθεί με πληρωμή υπηρεσιών και ενδέχεται να υπάρξει υπουργική απόφαση με συγκεκριμένο κοστολόγιο για όλα τα Επιμελητήρια.

Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι θα συγχωνευθούν ή θα κλείσουν περί τα 4-5 Επιμελητήρια από τα συνολικά 59 Επιμελητήρια που υπάρχουν σήμερα.

Αναφορικά με το θέμα των Κυριακών, ο υφυπουργός δήλωσε φανατικός υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι θετική ως προς το κυριακάτικο άνοιγμα όλες τις Κυριακές του χρόνου. Στην περίπτωση που είναι αρνητική η απόφαση του ΣτΕ, τότε θα προχωρήσει σε σχετική νομοθετική ρύθμιση για το θέμα, όπως είπε ο ίδιος.

euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου