ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΑΝ: Νομοσχέδιο «σκούπα» για Επιμελητήρια και Λαϊκές

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Υπουργείο Ανάπτυξης

Το ν/σ προ­βλέ­πει ότι την κατάρ­γηση της οικο­νο­μι­κής συν­δρο­μής στα Επι­με­λη­τή­ρια. Εκτι­μά­ται ότι θα αντι­κα­τα­στα­θεί με πληρωμή υπη­ρε­σιών. Υπέρ των ανοι­κτών κατα­στη­μά­των τις Κυρια­κές τάχθηκε ο Για­κου­μά­τος.

Νομο­σχέ­διο “σκούπα” για τις λαϊκές αγορές, για την κατάρ­γηση της υπο­χρε­ω­τι­κής συν­δρο­μής στα Επι­με­λη­τή­ρια και για την εναρ­μό­νιση με την ευρω­παϊκή νομο­θε­σία την νομο­θε­σίας σχετικά με το ΓΕΜΗ, πρό­κει­ται να φέρει στη Βουλή το υπουρ­γείο Ανά­πτυ­ξης όπως ανέφερε νωρί­τερα σήμερα το πρωί ο υφυ­πουρ­γός Ανά­πτυ­ξης κ. Γερά­σι­μος Για­κου­μά­τος.

Ειδι­κό­τερα και σε ό,τι αφορά στην κατάρ­γηση της οικο­νο­μι­κής συν­δρο­μής των επι­χει­ρή­σεων στα Επι­με­λη­τή­ρια εκτι­μά­ται ότι θα αντι­κα­τα­στα­θεί με πληρωμή υπη­ρε­σιών και ενδέ­χε­ται να υπάρξει υπουρ­γική απόφαση με συγκε­κρι­μένο κοστο­λό­γιο για όλα τα Επι­με­λη­τή­ρια.

Ο υφυ­πουρ­γός εκτί­μησε ότι θα συγ­χω­νευ­θούν ή θα κλεί­σουν περί τα 4-5 Επι­με­λη­τή­ρια από τα συνο­λικά 59 Επι­με­λη­τή­ρια που υπάρ­χουν σήμερα.

Ανα­φο­ρικά με το θέμα των Κυρια­κών, ο υφυ­πουρ­γός δήλωσε φανα­τι­κός υπέρ της λει­τουρ­γίας των κατα­στη­μά­των όλες τις Κυρια­κές και εξέ­φρασε την αισιο­δο­ξία του ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι θετική ως προς το κυρια­κά­τικο άνοιγμα όλες τις Κυρια­κές του χρόνου. Στην περί­πτωση που είναι αρνη­τική η απόφαση του ΣτΕ, τότε θα προ­χω­ρή­σει σε σχετική νομο­θε­τική ρύθμιση για το θέμα, όπως είπε ο ίδιος.

euro2day.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.