Έπειτα από 30 και πλέον ώρες συνεχούς κολύμβησης στο ανοιχτό πέλαγος, 100 χλμ απόσταση, ανέμους έως και 6 μποφόρ, ένα ξαφνικό μπουρίνι, υψηλό κυματισμό και πολλά ρεύματα, ο υπεραθλητής Σπύρος Χρυσικόπουλος, την 2η νύχτα έλαβε την απόφαση να διακόψει την προσπάθειά του, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν πλέον απαγορευτικές για να συνεχίσει μέχρι το Καστελλόριζο.
Παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε και τις 30 ώρες, εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών για να συνεχίσει να φτάσει μέχρι το Καστελλόριζο κι επειδή οι δυνατοί άνθρωποι βρίσκουν τη δύναμη και για τις δύσκολες αποφάσεις, ο Σπύρος σωστά έκρινε ότι προέχει η υγεία και η ασφάλειά του, κι έτσι δέχθηκε να ανέβει στο σκάφος περίπου στις 4 το πρωί της Τετάρτης, το οποίο τον μετέφερε ασφαλή στο Καστελλόριζο, όπου δέχθηκε ιατρική φροντίδα για να ξεπεράσει τις στομαχικές διαταραχές που τον ταλαιπώρησαν στις τελευταίες ώρες της υπερπροσπάθειάς του, στο ανοιχτό πέλαγος.
«Μετά από 30 ώρες κολύμπι και περίπου 100 χλμ στο ανοιχτό πέλαγος του Αιγαίου, αποφάσισα την 2η νύχτα να εγκαταλείψω την προσπάθειά μου. Οι καιρικές συνθήκες ήταν σχεδόν απαγορευτικές και επικίνδυνες όταν πλησίασα στις ακτές της Τουρκίας παρά τις λίγο καλύτερες αρχικές προβλέψεις. Είμαι καλά στην υγεία μου και βρίσκομαι στο Καστελλόριζο με ιατρική φροντίδα εξαιτίας στομαχικών διαταραχών λόγω του υψηλού κυματισμού. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την στήριξη στην προσπάθειά μου αυτή», δήλωσε ο ίδιος ο υπεραθλητής.
Χθες, έφτασαν στο Καστελλόριζο οι γονείς του, ενώ οι κάτοικοι του νησιού, τον υποδέχθηκαν σαν να είχε τερματίσει στο ακριτικό νησί, αφού η προσπάθεια που κατέβαλε κόντρα στις ανθρώπινες αντοχές και στις κακές καιρικές συνθήκες, είναι από μόνη της αξιοθαύμαστη.
Όπως δήλωσε στην “δ” ο προπονητής και manager του Σπύρου, Πέτρος Παρθένης, ο υπεραθλητής ξεπέρασε κάθε όριο ανθρώπινης αντοχής, αψηφώντας τον σωματικό πόνο των τελευταίων ωρών, όμως οι καιρικές συνθήκες που απειλούσαν την ασφάλεια και την υγεία του, δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί ο άθλος του, να κολυμπήσει 140 και πλέον χιλιόμετρα, από τη Ρόδο ως το Καστελλόριζο.
Αρκεί να σημειωθεί, όπως ανέφερε ο προπονητής του, ότι από τον υψηλό κυματισμό και τα 13 άτομα πλήρωμα στο σκάφος συνοδείας, παρουσίασαν ναυτία και στομαχικές διαταραχές, πόσω μάλλον ο 27χρονος αθλητής που ήταν εκτεθειμένος στα υψηλά κύματα μεσοπέλαγα και παρ’ όλα αυτά, κολύμπησε για 30 συνεχόμενες ώρες! Όπως δήλωσε στη “δ”, ο Π. Παρθένης, ο Σπύρος μέχρι την τελευταία στιγμή αναζητούσε τρόπους και εναλλακτικές λύσεις για να συνεχίσει το ταξίδι του, ωστόσο όπως σωστά κρίθηκε, η υγεία του προείχε.

Τα συγχαρητήρια μηνύματα που δέχθηκε ο Σπύρος Χρυσικόπουλος, μετά την γνωστοποίηση της απόφασής του να διακόψει την προσπάθειά του, έπεφταν βροχή στο διαδίκτυο από υποστηρικτές του σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ