Ειδήσεις

Ολα είναι έτοιμα για τον μαραθώνιο της Κυριακής στη Ρόδο

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες  για την διεξαγωγή  του Μαραθωνίου Ρόδου, την Κυριακή,  12 Οκτωβρίου.
Σε συνέντευξη τύπου χθες, στο Δήμο Ρόδου, επισημάνθηκε πως η επιτυχία της οργάνωσης του μαραθωνίου  θα ανοίξει το δρόμο και για την  πραγματοποίηση και άλλων γεγονότων που θα φέρουν το νησί στο προσκήνιο και θα το προβάλουν σε όλο τον κόσμο.
Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν ο δήμαρχος κ.  Φώτης Χατζηδιάκος, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ.  Μαριέττα Παπαβασιλείου -Βακιάνη, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού  και επικοινωνίας κ. Τέρης  Χατζηιωάννου, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο υπεύθυνος Αθλητισμού κ.  Σάββας Καλαθενός, ο  πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιος Αϊβάζης, οι  διοργανωτές από τις ΗΠΑ κ.κ.  Waynne Kurtz  και  George Zaras και ο διευθυντής των Αγώνων –κος Τάκης  Μιχαηλίδης.
Παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής  του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Μπ. Παλογιαννίδης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου κος Β. Ζήκας, το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ κ. Μ. Παυλούς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κριτών του ΣΕΓΑΣ κος Ν. Ριζόπουλος, ο πρόεδρος των Εθελοντών Σαμαρειτών κ. Κ. Τζάνος,  ο πρόεδρος των προσκόπων  Δωδεκανήσου κ. Χρ. Παπουρδάνος, η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ κ. Ε. Καρύδη, ο Πρόεδρος της  Εθελοντικής Ομάδας Πρόληψης Καταστροφών κ. Μαντικός, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών κ. Κώστας  και ο πρόεδρος της ομάδας Rodos cycling κ. Ζώης και ο κ. Θ. Χατζηστρατής, ιδιοκτήτης του τοπικού καταστήματος Adidas, εκπροσωπώντας τον μεγάλο χορηγό των αγώνων.
«Σήμερα βρίσκομαι εδώ με διπλή ιδιότητα, ως αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, αλλά και ως εμπνεύστρια της ιδέας του Μαραθωνίου και συντονίστρια της διοργάνωσης.  Η  διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος, όπως ο Μαραθώνιος, με  υψηλού επιπέδου προδιαγραφές και οργανωτικές απαιτήσεις, ήταν πολύ μεγάλο στοίχημα και είμαι βεβαία  ότι την Κυριακή  θα το κερδίσουμε. Κινηθήκαμε σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, ουσιαστικά από τις αρχές Αυγούστου και με την υποστήριξη όλων των φορέων  συντονισμένα, καταφέραμε να πάρουμε όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από τον ΣΕΓΑΣ αλλά και να χρηματοδοτήσουμε αποκλειστικά  μέσα από χορηγίες όλες τις ανάγκες του Μαραθωνίου.
Στόχος μας είναι να βάλουμε  την Ρόδο  στο χάρτη των πόλεων που διοργανώνουν επίσημους διεθνείς Μαραθωνίους, καθιερώνοντας τον Μαραθώνιο της Ρόδου ως ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, που θα προσελκύσει μαραθωνοδρόμους, ερασιτέχνες αθλητές, αλλά και επισκέπτες από όλο τον κόσμο, σε περιόδους μη τουριστικής αιχμής. Η επιτυχία αυτού του πρώτου πιλοτικού μας Μαραθωνίου θα μας ανοίξει αυτόν τον δρόμο. Με μια υπεροχή και ομαλή διαδρομή που προσφέρεται για αθλητικές επιδόσεις, με το άριστο κλίμα της Ρόδου, τις ποιοτικές ξενοδοχειακές υποδομές του νησιού και την αθλητική πλέον τεχνογνωσία μας, ο Μαραθώνιός μας  έχει όλες τις προδιαγραφές της επιτυχίας.  Ο επόμενος Μαραθώνιος ήδη σχεδιάζεται για τον Απρίλιο 2015, έχοντας συγκεντρώσει το ενδιαφέρον αθλητών και φίλων των αγώνων δρόμου από την Ελλάδα, την Αμερική και πολλές άλλες χώρες. Σας μεταφέρω επίσης τους χαιρετισμούς, την αμέριστη συμπαράσταση στην διοργάνωση του Μαραθωνίου μας, του αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού κου Μ. Δαδάου, ο οποίος, δυστυχώς, λόγω της συνεδρίασης του περιφερειακού Συμβουλίου στην Σύρο και των εκλογών των Περιφερειών δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στον Μαραθώνιο», δήλωσε η κ. Παπαβασιλείου.
Η κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου – Βακιάνη παρουσίασε και ευχαρίστησε επίσης όλους  τους υποστηρικτές των αγώνων: τα Εθελοντικά Σωματεία, τους φορείς καθώς και τις επιχειρήσεις χορηγούς που στήριξαν την διοργάνωση.
Ειδικά για τα εθελοντικά σωματεία τονίστηκε ο ουσιαστικός ρόλος τους στην διοργάνωση αλλά και η πρόθεση της Περιφέρειας  για περαιτέρω στήριξη και ενίσχυση τους.
Iδιαίτερη  αναφορά έγινε  στην περιφερειακή σύμβουλο κ. Χαρούλα Γιασιράνη η οποία, ως υπεύθυνη για τα εθελοντικά σωματεία, δίνει τώρα μια μεγάλη μάχη στις Βρυξέλλες για τα προγράμματα χρηματοδότησής τους.
«Με αφορμή την  παρουσίαση της μελέτης για τον τουρισμό απο την Σκανδιναβία η κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου ζήτησε από τον εκπρόσωπο της North Events κ. Λεωνίδα Μπαμπάνη  να προβάλει το μαραθώνιο στην τουριστική έκθεση “Greekland Panorama”, που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στη Σουηδία.
«Θέλω να ευχαριστήσω την οργανωτική επιτροπή, την αντιπεριφερειάρχη κ. Μ. Παπαβασιλείου, την αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Μ. Χατζηλαζάρου και όλους όσους δούλεψαν για να πάνε όλα καλά. Εμείς δεσμευόμαστε ώστε να γίνουν θεσμός οι αγώνες και να διοργανώνονται κάθε χρόνο.  Θα διορθωθούν και οι όποιες ατέλειες.    Θα προβάλλεται το γεγονός  και στις τουριστικές εκθέσεις στις οποίες θα λαμβάνει μέρος ο ΠΡΟΤΟΥΡ», δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Ο κ.  Waynne Kurtz εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο της τοπικής διοργάνωσης και τόνισε την δυναμική που έχει ο Μαραθώνιος  της Ρόδου.  Επεσήμανε την πρόθεσή του να τον προβάλει  και να τον στηρίξει  ουσιαστικά, βοηθώντας έτσι την Ρόδο να μπει στον χάρτη των προορισμών του Αθλητικού Τουρισμού, κάτι που άλλωστε ήταν το κύριο κίνητρο από την αρχή.
Παρουσιάστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ.  Τέρη Χατζηιωάννου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τερματισμού του Μαραθωνίου και των απονομών.  Οι εκδηλώσεις, που έχουν  την επιμέλεια του ΔΟΠΑΡ, θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του «ΑΚΤΑΙΟΝ» με παρουσιάστρια την Ολυμπιονίκη κα Πηγή Δεβετζή, ενώ προσκλήθηκαν όλοι οι Ροδίτες για να συμμετάσχουν στην μεγάλη αυτή γιορτή του Μαραθωνίου.
«Οφείλουμε να διοργανώνουμε εκδηλώσεις που θα προβάλουν τη  Ρόδο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπάρχουν αρκετά καλές υποδομές στο νησί μας. Στόχος είναι να καθιερωθεί η Ρόδος και  ως τόπος οργάνωσης μεγάλων αθλητικών γεγονότων.   Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε τη σημασία που έχει η συνεργασία του Δήμου και της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Οι δύο αρχές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίζουν τα γεγονότα. Η συνεργασία είναι πλέον μονόδρομος», δήλωσε ο κ. Χατζηιώαννου.

Σε ερώτηση σχετικά με   τον αριθμό των αθλητών, που θα λάβουν μέρος  στο μαραθώνιο, ο κ. Χατζηιωάννου δήλωσε:
«Για λόγους ασφαλείας αποφασίσαμε πως δεν θα πρέπει να είναι μεγάλος ο αριθμός των αθλητών. Θα λάβουν μέρος 134. Η έναρξη του αγώνα θα γίνει στις 07.30 το πρωί της Κυριακής. Ο τερματισμός θα είναι στις 09.30 . Τότε θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις και οι χαιρετισμοί των επισήμων. Θα πραγματοποιηθεί επίσης και λαϊκός αγώνας δρόμου για τα παιδιά».
Η  εκκίνηση για τους αθλητές θα γίνει από την   επαρχιακή οδό  Μανδρικό- Εμπωνα. Ο τερματισμός θα γίνει  στο «Ακταίον».
O διευθυντής Αγώνων κ. Τάκης Μιχαηλίδης, περιέγραψε αναλυτικά τις διαδρομές των αγώνων, το σκεπτικό του σχεδιασμού της διαδρομής  καθώς και τις οργανωτικές λεπτομέρειες.
Για τον ανεπίσημο  αγώνα  των 5 χλμ  που γίνεται χωρίς χρονομέτρηση, υπάρχουν ήδη πάνω από 120 συμμετοχές και  οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι το Σάββατο ώρα 3μμ στο κατάστημα Adidas, Αμμοχώστου 29.
To πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων τερματισμού είναι το ακόλουθο:

09.30    EΝΑΡΞΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ
09.30-10.00    ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΡΟΔΟΥ /RHODES FILARMONIC ORCHESTRA
10.00-11.00    DJ SET BY TASOS GIASIRANIS
11.00-12.00    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΕΣ* ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΛΙΩΝ & ΚΥΠΕΛΩΝ  ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΠΗΓΗ ΔΕΒΕΤΖΗ/
*Θα πραγματοποιηθούν απονομές μεταλλίων του Μαραθωνίου, Ημιμαραθωνίου και αγώνα 10 χιλ, καθώς και κυπέλλων στον 1ο νικητή του κάθε αγώνα.
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΥΘΙΩΝ /FILARMONIC ORCHESTRA OF KALYTHIES
12.00-12.30    ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΠΟ MAZORETES ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ «ΜΑΡΙ ΓΚΙΚΑ» /
12.30-13.30    ΠΑΡΑΔΟΣΙAΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ «ΤΖΕΛΟΥ»
Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται επίσης η Μασκότ της ομάδας Μπάσκετ ΚΟΛΟΣΣΟΣ μαζί με αθλητές  της Ακαδημίας Μπάσκετ του Κολοσσού,  καθώς και  αθλητές της Ακαδημίας του ΔΙΑΓΟΡΑ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου