Σε δίκη κατηγορούμενοι για απάτη παραπέμπονται τρείς ημεδαποί, που ενεπλάκησαν σε υπόθεση παραγγελίας επίπλων από εταιρεία που εδρεύει στο Λαγονήσι της Αττικής.
Πρόκειται για δύο άνδρες και μια γυναίκα, η οποία μάλιστα δήλωσε από την πρώτη στιγμή θύμα και ότι χρησιμοποιήθηκε ως «μπροστάρης» για την παραγγελία των επίπλων.
Εχει αφεθεί εξάλλου ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής της μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της.
Στην 42χρονη αποδίδεται συγκεκριμένα ότι συνέδραμε έναν συγκατηγορούμενό της για να εξαπατήσει τη νόμιμη εκπρόσωπο εδρεύουσας στο Λαγονήσι Αττικής εταιρείας.
Ο συγκατηγορούμενός της φέρεται ειδικότερα, αφού ήρθε σε επικοινωνία μέσω διαδικτύου με την εκπρόσωπο της εταιρείας, που έχει ως αντικείμενο την παραγωγή ξύλινων και μεταλλικών επίπλων εξωτερικού χώρου, να της παρέστησε τηλεφωνικά ότι τυγχάνει γνωστός έμπορος επίπλων στο νησί της Ρόδου και ότι επιπλέον διακινεί εμπορεύματα και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, όπως χάριν λόγου στη Λέρο, Κάλυμνο και Κω, συνεργαζόμενος με τους τοπικούς στα μέρη αυτά εμπόρους.
Φέρεται να έκανε αρχικά παραγγελίες μικρών ποσοτήτων επίπλων, εξοφλώντας το τίμημα της πώλησης άμεσα.
Εν συνεχεία δε, παριστώντας ψευδώς στην ίδια ως άνω, ότι οφειλές των πελατών παραμένουν ανεξόφλητες, ενώ κατόπιν παραγγελιών του, παράλληλα παραλάμβανε από την ανωτέρω διάφορα είδη επίπλωσης, δεν της κατέβαλε άμεσα το τίμημα της πώλησης, ζητώντας από αυτήν πίστωση.
Η κατηγορουμένη δε διατηρώντας ατομική επιχείρηση εμπορίας επίπλων φέρεται να του έδωσε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά της στις παραγγελίες όσο και να εκδίδονται τα σχετικά τιμολόγια της εγκαλούσας εταιρείας επ’ ονόματί της.
Το τίμημα από τα εμπορεύματα ουδέποτε εξοφλήθηκε, με συνέπεια η συνολική ζημία και αντίστοιχα το όφελος του συγκατηγορουμένου της, να ανέρχεται στο ποσό των 56.197 €.
Η ίδια απολογούμενη αρνήθηκε τα όσα της αποδίδονται, τονίζοντας ότι η επιχείρηση ναι μεν ήτο στο δικό της όνομα και ΑΦΜ, αλλά επί της ουσίας η διαχείρισή της και η εμπορία των ανωτέρω προϊόντων γινόταν αποκλειστικά από το σύζυγό της. Επεσήμανε ότι δεν γνωρίζει καν ανάγνωση και γραφή, χαρακτηριστικά τα οποία απαιτούνται προκειμένου να λειτουργήσει και να διευθύνει κάποιος ένα εμπορικό κατάστημα.
Ο κύριος κατηγορούμενος, όπως είπε, είναι αδελφός του συζύγου της και διαμένει στην Κάλυμνο και η ίδια ουδεμία επίγνωση είχε ούτε έχει επί της υποθέσεως.
Οι συναλλαγές τις οποίες φέρεται να είχε ο συγκατηγορούμενός της με την μηνύτρια και την εταιρεία της, είναι παντελώς άγνωστες σε εκείνην ενώ αγνοεί τα τιμολόγια τα οποία φέρεται να έχουν εκδοθεί προς την ατομική επιχείρηση με το όνομά της.
Ως συνήγορος υπεράσπισής της παρίσταται η δικηγόρος κ. Σοφία Αντωνοπούλου της δικηγορικής εταιρείας Attica Lawyers.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ