Ο άνθρωπος που υπέκλεψε τη λίστα καταθετών από το υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύης για πρώτη φορά εξετάζεται από κλιμάκιο τεσσάρων εισαγγελέων οι οποίοι κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας μετέβησαν στο Παρίσι για αυτό το σκοπό.

Ο Εβρε Φαλτσιάνι θεωρείται πρόσωπο κλειδί για τα στοιχεία της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ που περιλαμβάνει περισσότερους από δυο χιλιάδες Έλληνες καταθέτες στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της HSBC. Επικεφαλής του κλιμακίου των εισαγγελέων είναι ο Προιστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος και τον συνοδεύουν οι εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Καλούδης.

Στόχος των εισαγγελέων είναι να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία για τους Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία και να τα διασταυρώσουν με όσα έχουν προκύψει από άλλες πήγες στο στάδιο της διερεύνησης της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ. Ερευνάται αν υπάρχει δράση εγκληματικής οργάνωσης στη χώρα μας με επίκεντρο την επίμαχη λίστα των Ελλήνων καταθετών στο υποκατάστημα της HSBC και αν έχουν τελεστεί από πρόσωπο στην Ελλάδα αξιόποινες πράξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι ο Εβρέ Φαλτσιάνι συνεργάζεται απόλυτα με τους Έλληνες εισαγγελείς και απαντά σε όλα τα ερωτήματα που του έχουν τεθεί, δίνοντας μάλιστα και πληροφορίες για στοιχεία που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική λίστα Λαγκάρντ.

Όσα συγκεντρώσει το κλιμάκια των εισαγγελέων στο Παρίσι δεν αποκλείεται να δρομολογήσει νέες δικαστικές εξελίξεις μετά την αξιολόγηση των νέων δεδομένων από τους δικαστικούς λειτουργούς.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ