Τοπικές Ειδήσεις

Οι κυριότερες τροφές που μειώνουν τις ρυτίδες

Γράφει ο
Εμμανουήλ Μοράρης
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Η ρυτίδα είναι ένα σπάσιμο των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης σε βάθος.
Προκαλείται από την συνεχή κινητικότητα του δέρματος για αυτό παρατηρούνται σε κινητικά σημεία όπως, γύρω από το στόμα, στις γωνίες των ματιών και στο μέτωπο.
Αυτά είναι τα κυριότερα σημεία που αναπόφευκτα κινούνται όταν μιλάμε, εκφράζουμε χαρά, λύπη, άρνηση κλπ.
Η καλή διατροφή είναι σημαντική για την υγεία του οργανισμού και του δέρματος. Έτσι για να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες και για να δώσετε στο δέρμα σας τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ώστε να μείνει μαλακό και απαλό βάλτε στην διατροφή σας τα παρακάτω τρόφιμα.
– Οι ελιές και το ελαιόλαδο
– Το ψάρι και ιδιαίτερα λιπαρά ψάρια π.χ. σαρδέλες
– Τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι) χαμηλά σε λιπαρά
– Τα αυγά
– Οι ξηροί καρποί και τα όσπρια (φασόλια και φασόλια γίγαντες)
– Λαχανικά ειδικά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το σπανάκι, η μελιτζάνα, τα σπαράγγια, το σέλινο, τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο
– Τα δημητριακά ολικής αλέσεως
– Τα φρούτα και τα παράγωγά τους (δαμάσκηνα, κεράσια, μήλα και μαρμελάδα)
– Το τσάι
– Το νερό
– Ο ψευδάργυρος. Τρόφιμα που περιέχουν ψευδάργυρο είναι τα θαλασσινά, το γάλα, οι ξηροί καρποί και το άπαχο κρέας.
Σημαντική συμβουλή καλό και πολύ ύπνο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου