Ειδήσεις

Ρωσία: πτώση 15%-40% στα ταξίδια στην Ευρώπη το 2014

τουρίστες

Κατά 15% έως 40% εκτιμάται ότι θα είναι η μείωση των Ρώσων τουριστών στην Ευρώπη φέτος, σε σχέση με το 2013, όπως ανέφερε η ρωσική ένωση της τουριστικής βιομηχανίας.

Ο κύριος λόγος της πτώσης στον εξερχόμενο τουρισμό της Ρωσίας, ο οποίος πέρυσι έφτασε τα 32 εκατομμύρια ταξίδια και ήταν μια από τις τρεις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης, είναι η απαγόρευση των ταξιδιών στο εξωτερικό των δημοσίων υπαλλήλων, όπως λέει εκπρόσωπος του τουρ οπερέιτορ NEVA, που πτώχευσε, στο SpiegelonLine. Από την Ανοιξη πάνω από 4 εκατομμύρια δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να περάσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό.

Επισήμως ήταν “σύσταση”, αλλά ουσιαστικά έγινε απαγόρευση, αφού οι προϊστάμενοι δεν έδιναν άδεια για ταξίδια εκτός της χώρας.

Παράλληλα, το καθαρό εισόδημα των Ρώσων συρρικνώθηκε κατά 25%, σύμφωνα με τη ρωσική στατιστική υπηρεσία, ενώ η πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου κάνει τα ταξίδια πιο ακριβά στη ζώνη του ευρώ. 

Εκτός από τις οικονομικές αιτίες, αρκετοί Ρώσοι πιστεύουν ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία από την ΕΕ κάνουν πιο δύσκολη την έκδοση βίζας στις χώρες της ΕΕ και έτσι επιλέγουν άλλους προορισμούς, όπως η Τουρκία.

Επιπλέον, η Ρωσική τηλεόραση προπαγανδίζει τις διακοπές στο Σότσι και στην Κριμαία.

Πηγή: tornosnews

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.