Η TUI Γερμανίας θα ανοίξει την τουριστική σεζόν στη Ρόδο! «Ποδαρικό» θα κάνει την 1η Ιουλίου πτήση τσάρτερ της TUI προερχόμενη από την Φρανκφούρτη, ενώ στις 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν άλλες δύο πτήσεις από τη Γερμανία και συγκεκριμένα από τα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ και του Πάντερμπορν.
Μπορεί η εικόνα σχετικά με τις πτήσεις που θα δεχθεί το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου να παραμένει συγκεχυμένη, η TUI όμως είναι έτοιμη να διοχετεύσει τουρισμό στους σημαντικούς προορισμούς ανά την Ευρώπη. Σύμφωνα με τους επικεφαλής της TUI Γερμανίας, η Ελλάδα, οι Βαλεαρίδες και οι Κανάριες νήσοι, η Πορτογαλία και η Κύπρος, θα αποτελέσουν τις βασικές αγορές για την φετινή περίοδο.

Το αεροδρόμιο Ρόδου, είναι καθ’ όλα έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες από το εξωτερικό, εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας. «Ακολουθώντας τις επιταγές και τις εντολές της κεντρικής Διοίκησης και εφαρμόζοντας τα πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους πρώτους επισκέπτες», δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ρόδου, κ. Σπύρος Δεληγιάννης.
Γενικότερα, επισκέπτες από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία πρόκειται να συμβάλουν στην επανεκκίνηση του τουρισμού στη Ρόδο, σύμφωνα με τοπικά στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας. Τον Ιούλιο υπάρχουν αρκετές προγραμματισμένες πτήσεις από τις γερμανόφωνες χώρες, τουλάχιστον σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.
«Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία ανοίγουν τη σεζόν. Επίσης στις αρχές Ιουλίου ξεκινούν οι πτήσεις από την Τσεχία, από τη Ρουμανία, τη Λιθουανία, την Εσθονία και τη Λετονία εκτός της Λευκορωσίας. Για τις υπόλοιπες αγορές δεν έχουμε ακόμη σαφή εικόνα. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση στην τηλεδιάσκεψη που διοργανώνει ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων το απόγευμα της Παρασκευής με συμμετοχή του υφυπουργού τουρισμού, Μ. Κόνσολα, του προέδρου ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέα, του προέδρου της ΠΟΞ, Γ. Τάσιου, του αντιπροέδρου του ΞΕΕ Άρη Σουλούνια και εκπροσώπων μεγάλων τουρ οπερέιτορς και της Φράπορτ», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου αναστέλλουν τις πτήσεις από την Μ. Βρετανία, η Jet2 και η British Airways και παραμένει άγνωστη γενικότερα η συμπεριφορά της συγκεκριμένης τουριστικής αγοράς που αποτελεί τη σημαντικότερη «δεξαμενή επισκεπτών» για τη Ρόδο. Θολό είναι επίσης το τοπίο γύρω από τις πτήσεις από την Ιταλία και τη Γαλλία, χώρες οι οποίες επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό από τον κορωνοϊό, ενώ οι πτήσεις από τις Σκανδιναβικές χώρες δεν πρόκειται να ξεκινήσουν πριν από τα μέσα Ιουλίου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ