Τοπικές Ειδήσεις

1.453 υποψήφιοι από τα Δωδ/νησα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

1.453 υποψήφιοι από τα νησιά της Δωδεκανήσου θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις που αρχίζουν την προσεχή Δευτέρα, ενώ την επομένη, Τρίτη 16 Ιουνίου, θα συμμετέχουν 280 υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ.
Αυτό δήλωσε στην «δημοκρατική» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, ο οποίος τόνισε:
«Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους μαθητές και τους καθηγητές. Οι εκπαιδευτικοί και οι επιτηρητές θα φορούν ειδικές μάσκες και γάντια ενώ οι μαθητές, δεν είναι υποχρεωτικό να τις φορούν. Οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα 27 εξεταστικά κέντρα που υπάρχουν σε όλο το Νομό Δωδεκανήσου –συν ένα που είναι το Ειδικό Κέντρο (συνολικά, 28 εξεταστικά κέντρα).
Επιπλέον, ο αριθμός των μαθητών σε κάθε σχολική αίθουσα θα είναι από 10 έως 12 για λόγους προστασίας –λόγω του κορωνοϊού», όπως τόνισε.
Οι μαθητές που θα διαγωνισθούν στο μάθημα της Έκθεσης την Δευτέρα 15 Ιουνίου, θα πρέπει να βρίσκονται πριν τις 8 το πρωί στα εξεταστικά κέντρα, εφοδιασμένοι με μπουκαλάκι νερό και τα στυλό τους και τα θέματα θα δοθούν μέχρι τις 8.30 π.μ.
Σημειώνεται ότι από όλο το νομό, μόνο ένας μαθητής από το ακριτικό Καστελόριζο θα χρειασθεί να μετακινηθεί προς Ρόδο για να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Ο κ. Παπαδομαρκάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμπαράσταση που τυγχάνουν οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί από την υφυπουργό Παιδείας, κα Σοφία Ζαχαράκη, η οποία για μία ακόμη φορά έδωσε τα εύσημα στο 1ο Γυμνάσιο Ρόδου για την κατασκευή ασπίδων προστασίας 3D που θα διανεμηθούν στα ειδικά σχολεία της Ρόδου, της Κω και της Καλύμνου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου