Αθλητικά

Για τέταρτη χρονιά συνεχίζεται το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία»

Σε ισχύ παραμένει, για τέταρτη συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα της ΕΠΟ «Πάσα στα θρανία», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας, με σκοπό τη διάδοση του ποδοσφαίρου.
Οι προβλεπόμενες δράσεις, οι οποίες θα «τρέξουν» και σε σχολικές μονάδες της Δωδεκανήσου (όπως είχε συμβεί το 2018), θα είναι προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής. Οι λεπτομέρειες του προγράμματος περιγράφονται στην παρακάτω ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:
«Tο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε -για τέταρτη συνεχόμενη σχολική χρονιά- στην ανανέωση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας «Πάσα στα θρανία» και ήδη δεκάδες σχολικές μονάδες έχουν υποβάλει αίτηση συμμετοχής σε αυτό.
Το εν λόγω πρόγραμμα, το οποίο σχεδιάστηκε από την Τεχνική Επιτροπή και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό, τις Ε.Π.Σ και τα σωματεία, απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχει ως κύριο στόχο τη διάδοση των ευγενών αξιών του ποδοσφαίρου και τη δημιουργία νέων φίλων του αθλήματος.
Περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων, όπως επισκέψεις και ομιλίες εκπαιδευτών και αναγνωρίσιμων ποδοσφαιριστών σε Δημοτικά και Γυμνάσια όλης της χώρας, με έμφαση στα δυσπρόσιτα, ολιγοθέσια, μειονοτικά, διαπολιτισμικά και ειδικά σχολεία, διοργανώσεις σχολικών τουρνουά επίδειξης και μαθητικών διαγωνισμών, έκδοση ειδικού σχολικού εγχειριδίου και προσφορά αθλητικού υλικού στους συμμετέχοντες και τις σχολικές μονάδες.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του προγράμματος το σχολικό έτος 2017-2018, έχουν πάρει μέρος σε αυτό περισσότεροι από 12.000 μαθητές και μαθήτριες σχολείων από όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Μεταξύ των εκατοντάδων δράσεων (άνω των 180) ξεχωρίζουν η πραγματοποίηση της 1ης μαθητικής έκθεσης ζωγραφικής με θέμα το ποδόσφαιρο, η διοργάνωση μαθητικής Χριστουγεννιάτικης γιορτής στον Ν. Βουτζά για τα σχολεία των περιοχών της Α. Αττικής που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού 2018, η διοργάνωση της τελικής φάσης προεπιλογών για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων στην Αρχαία Ολυμπία και οι συμμετοχές της Ομοσπονδίας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αθλητικών-Διδακτικών επισκέψεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ/ΔΕ Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και στην Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.
Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι λόγω των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη και ασφαλή υλοποίηση του προγράμματος (διαδικτυακές παρουσιάσεις, αποστολές αθλητικού υλικού)».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου