Ειδήσεις

Ποιο ακίνητο πουλήθηκε στη Ρόδο αντί… πινακίου φακής;

Το πρώτο πολιτισμικό σοκ το έπαθε ο νέος υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης όταν ανακάλυψε ότι το ΤΑΙΠΕΔ πωλεί το ιστορικό κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας, όπου στεγάζεται το υπουργείο Πολιτισμού. Ενα κτίριο, να σημειώσω, που ήθελε να το αγοράσει για συμβολικούς λόγους και το ΚΚΕ, πλην όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δίνεται σε ιδιώτες. Ο υπουργός ζήτησε επειγόντως τον φάκελο παραχώρησης του κτιρίου στο ΤΑΙΠΕΔ για έλεγχο, όπως ζήτησε και τον φάκελο άλλων περιουσιακών στοιχείων του υπουργείου Πολιτισμού που παραχωρήθηκαν προς πώληση στο ΤΑΙΠΕΔ, αφού θεωρεί ότι πουλήθηκαν σε ιδιώτες αντί πινακίου φακής, κάνοντας λόγο και για ένα ακίνητο στη Ρόδο.
Αυτό όμως που φαίνεται ότι εξόργισε περισσότερο τον υπουργό Πολιτισμού είναι όταν πληροφορήθηκε ότι ένα νεοκλασικό κτίριο στην Πλάκα, κάτω από την Ακρόπολη, 400 τ.μ. ιδιοκτησίας του υπουργείου Πολιτισμού που πρόσφατα ξοδεύτηκαν χρήματα των φορολογουμένων για συντήρηση, αναστήλωση και αναπαλαίωση, το οποίο στεγάζει σήμερα το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, παρ’ ολίγον να πωληθεί και αυτό σε ιδιώτη στην τιμή των 600.000 ευρώ. Και ξέρετε γιατί δεν πουλήθηκε ακόμα; Επειδή ο υποψήφιος αγοραστής βρήκε το τίμημα πολύ… υψηλό και παραιτήθηκε.

ΒΗΜΑτοδότης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου