Ειδήσεις

Γ. Παπανδρέου: Μηνύσεις σε όσους αναπαράγουν το απόσπασμα Φαλσιανί

Αγωγές θα καταθέσει ο Γ. Παπανδρέου σε όσους αναπαράγουν ένα απόσπασμα του νέου βιβλίου του Ερβέ Φαλσιανί (είναι ο Γάλλος που πρωτοανέδειξε τη λίστα Λαγκάρντ), στο οποίο ο συγγραφέας φέρεται να εκτιμά πως ο πρώην πρωθυπουργός οδήγησε εκβιαζόμενος τη χώρα στην τρόικα, για να μην αποκαλυφθεί ότι η μητέρα του, Μαργαρίτα Παπανδρέου, διατηρούσε λογιαριασμό 500 εκατ. ευρώ στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Το επίμαχο απόσπασμα, που προδημοσιεύθηκε χθες στην ιταλική εφημερίδα Corrierre della Sera, αναπαράχθηκε στα ελληνικά ΜΜΕ προκαλώντας την οξύτατη αντίδραση του κ. Γ. Παπανδρέου. «Οσοι διακινούν τις εκτιμήσεις τους, που τυχαίνει να είναι κόντρα στην αλήθεια, θα πληρώσουν το τίμημα της αθλιότητάς τους» τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προαναγγέλλοντας μηνύσεις και αγωγές και υπενθυμίζοντας ότι η όποια εμπλοκή της μητέρας του στη λίστα Λαγκάρντ έχει διαψευσθεί επανειλημμένα και αρμοδίως.

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός δημοσιοποίησε και έγγραφο του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στ. Στασινόπουλου, στο οποίο ο τελευταίος υπογραμμίζει ότι ουδέποτε εντόπισε το όνομα Μαργαρίτα Παπανδρέου είτε στη λίστα Λαγκάρντ είτε σε οποιαδήποτε αντίστοιχη λίστα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου