Ειδήσεις

Παρέταξαν τα τρακτέρ στο οδικό δίκτυο της Ν. Ρόδου

Σε τέσσερα σημεία του οδικού δικτύου στη Νότια Ρόδο παρέταξαν τα τρακτέρ τους χθες οι αγρότες του νησιού μας που ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σε εφαρμογή της απόφασης που ελήφθη συγκεκριμένα στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο τα τρακτέρ των αγροτών παρατάχθηκαν στην κεντρική πλατεία του Γενναδίου και σε τμήματα του οδικού δικτύου στην Απολακκιά, στην Κατταβιά και στην Λαχανιά.

«Κρίναμε πως είναι το καλύτερο να παρατάξουμε τα τρακτέρ στο οδικό δίκτυο της Νότιας Ρόδου και να περιμένουμε. Όλα θα κριθούν από τις ανακοινώσεις του αρμοδίου υπουργείου για τα αιτήματά μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών κ. Γιώργος Σαββίδης.
Οι αγρότες της Ρόδου ήταν χθες σε συνεχή επικοινωνία και με την αντιπροσωπεία που θα είχε συναντήσεις στη Βουλή με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

«Όλα θα κριθούν από τις συναντήσεις των εκπροσώπων μας με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Αν τα αιτήματά μας δεν γίνουν δεκτά είμαστε έτοιμοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις. Θα καθορίσουμε και σε τοπικό επίπεδο τις κινήσεις που θα κάνουμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που προγραμματίζεται να τεθούν σε εφαρμογή», δήλωσε ο κ. Γιώργος Σαββίδης.
Οι αγρότες λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ.
Ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5000 ευρώ για κάθε παιδί και «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών, που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους.
Αίτημα των αγροτών είναι επίσης να μην γίνουν πλειστηριασμοί οικιών ή χωραφιών αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Ζητείται ακόμη η διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.

Την εξέλιξη της υπόθεσης παρακολουθεί στενά και η διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου.
«Τελούμε και εμείς σε αναμονή για τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν τους αγρότες. Κάποιοι ελπίζουν πως θα αντιμετωπιστούν θετικά σε ό,τι αφορά την φορολόγησή τους και την τήρηση βιβλίων εσόδων- εξόδων. Εκτιμούν δηλαδή πως θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία. Τίποτε όμως ακόμη δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρο», δήλωσε ο διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Κριτσωτάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου