Ειδήσεις

Αξιοποίηση ακινήτων

Άρθρο του Στέφανου Κυριαζή

Εδώ και πολλά χρόνια οι Ροδίτες παρακολουθούμε ένα σήριαλ με την αξιοποίηση μιας σειράς ακινήτων στην πόλη μας. Αρχής γενομένης από το παλιό νοσοκομείο το οποίο θα έπρεπε να είχε γίνει ένα στολίδι για την πόλη αλλά και να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για την εξυπηρέτηση όλων των Ροδίων πολιτών (σε περίπτωση που γίνει υγειονομικό πάρκο π.χ.), ανάμεσα στα άλλα ακίνητα τα οποία όλοι μας βλέπουμε και θα θέλαμε να αξιοποιηθούν καταλλήλως, είναι το παλιό κτήριο του ΙΚΑ που βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης μας, το Εθνικό Θέατρο, τα παλιά σφαγεία και φυσικά, η Ροδιακή Έπαυλη.

Ο προβληματισμός που εκφράζει έντονα η κοινωνία μας, κορυφώθηκε με τις πρόσφατες εξελίξεις για την Ροδιακή Έπαυλη αφού μάθαμε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες κινδυνεύουν να χαθούν 1,7 εκ. Ευρώ από το ΕΣΠΑ για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο ιστορικό αυτό κτήριο που θα έπρεπε να είναι ένας πυλώνας πολιτισμού αφού εδώ και πολλά χρόνια στεγάζει την Βιβλιοθήκη, το Ωδείο και φιλοξενεί διάφορες δραστηριότητες. Πριν από μερικά χρόνια, είχαμε τον ίδιο προβληματισμό όταν βλέπαμε την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το πάρκο του ‘Θέρμαι’ και όλοι μας σκεφτόμασταν ότι έπρεπε να αξιοποιηθεί. Η εικόνα που παρουσίαζε κάποτε, δεν τιμούσε κανέναν. Το ίδιο και με το κτήριο του ‘Έλλη’ και το Πάρκο της Δημοκρατίας.

Ο τέως δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζής Χατζηευθυμίου κατέβαλλε πολλές προσπάθειες και κατάφερε με την βοήθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας να τα αξιοποιήσει αν και είχε σκέψεις και σχέδια και για πολλά ακόμη. Ας μην ξεχνάμε και τις παρεμβάσεις στο Ροδίνι το οποίο ρήμαζε για πολύ καιρό. Σήμερα, μερικούς μήνες πριν τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, η Δημοτική Αρχή ‘θυμήθηκε’ ξαφνικά ότι πρέπει να προλάβει να ‘σώσει’ την Ροδιακή Έπαυλη και ζητάει βοήθεια από παντού ενώ κατηγορεί τον υπουργό οικονομικών και την ΕΤΑΔ για αναλγησία απέναντι στον Ροδιακό λαό. Τόσα χρόνια γιατί δεν ενδιαφέρθηκε για το κτήριο αυτό; Γιατί επί των ημερών του κ. Κουσουρνά δεν έγινε απολύτως κανένα βήμα για να αξιοποιηθούν και άλλα κτήρια και φταίει πάντα το αθηνοκεντρικό καθεστώς;

Οι ίδιοι δεν έχουν ευθύνες και καλούν τώρα τους Ροδίτες να κινητοποιηθούν, ώστε να το χρησιμοποιήσουν για προεκλογικούς λόγους; Και φυσικά, φτάσαμε πάλι προ τετελεσμένων γεγονότων ώστε να πρέπει να τρέξουμε να σώσουμε ό,τι έχει απομείνει από την ακίνητη περιουσία του Ροδιακού λαού την οποία και πάλι αμφισβητούν οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών, τους οποίους με μεγάλη ευκολία κατηγορούμε ότι φταίνε για όλα. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν λοιπόν! Η περιουσία του Ροδιακού λαού ανήκει σε αυτόν κι έχουμε όλοι την ευθύνη για να μην αφήσουμε άλλο τα πράγματα στην τύχη τους. Γιατί ό,τι κι αν συμβεί από τώρα και στο εξής, θα είμαστε συνυπεύθυνοι. Πρωτίστως οι εμπλεκόμενοι στην πολιτική και δευτερευόντως, εμείς οι πολίτες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου