Ρεπορτάζ

Αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη για την φονική πλημμύρα του 2013 στον Κρεμαστενό ποταμό

Αναβλήθηκε εκ νέου χθες, προς επιβεβαίωση της «δημοκρατικής» η εκδίκαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω της υπόθεσης με κατηγορούμενους για πλημμύρα από την οποίαν μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα, κίνδυνος σε άνθρωπο, με επέλευση θανάτου κατά συρροή και έκθεση, τον πρώην περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, τον πρώην δήμαρχο Ρόδου και πρώην αντιπεριφερειάρχη κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τον πρώην δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά.
Η αναβολή δόθηκε σε ικανοποίηση αιτήματος που υπέβαλαν τρεις συνήγοροι των κατηγορουμένων λόγω κωλύματός τους σε άλλες υποθέσεις.
Πιο συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Αθηνών του πρώην αντιπεριφερειάρχη, κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος γνωστοποίησε ότι κωλύεται να παραστεί στη δίκη λόγω της συμμετοχής του στη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση follie – follie, ενώ ο έτερος δικηγόρος του κ. Μανώλης Κουτσούκος ήταν χθες συνήγορος αλλοδαπού κατηγορούμενου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.
Επιπλέον ο δικηγόρος Αθηνών κ. Νίκος Χατζηνικολάου, καθηγητής ποινικού δικαίου, που υπερασπίζεται τους κ.κ. Μαχαιρίδη και Κουσουρνά, γνωστοποίησε κι εκείνος το κώλυμά του να παραστεί στην δίκη λόγω συμμετοχής του στην δίκη για την υπόθεση follie – follie.
Η νέα δικάσιμος θα προσδιοριστεί από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου.
Στην δίκη θα κληθούν εκ νέου και οι 27 μάρτυρες.
Θυμίζουμε ότι από την πλημμύρα πνίγηκαν οι Κων/νος Αργυρόπουλος του Γεωργίου, ηλικίας τότε 50 ετών, η Αναστασία Κατσαρού του Ιωάννη, 36 ετών, η Καλλιόπη Παναγιώτου του Φειδία, 54 ετών και ο Ιωάννης Μπαϊράμης του Μικέ, 63 ετών, που παρασύρθηκαν από την ορμή των νερών του ποταμού, στις γέφυρες Παστίδας και Κρεμαστής, ενώ έχει προκληθεί ζημία ύψους τουλάχιστον 577.533 ευρώ σε οικοσυσκευές ιδιωτών στην Ιαλυσό, στις Πεταλούδες, στην Παστίδα, στην Καλλιθέα και στη Λίνδο, ύψους τουλάχιστον 699.330 ευρώ σε εμπορικές, βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις στην Κρεμαστή και στην Ιαλυσό και ύψους 3.750.000 ευρώ σε υποδομές και στο οδικό δίκτυο.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται και οι δικηγόροι κ.κ. Κ. Σαρής, Φώτης Κωστόπουλος και Γρ. Μοράρης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου