Τοπικές Ειδήσεις

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ σε Δήμο και Περιφέρεια-Υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου ο Τάκης Πότσος

Την κεντρική Εισήγηση στη Συνέντευξη Τύπου έκανε ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου, Κώστας Γιαννόπουλος, παρουσία πλήθους μελών και στελεχών του Κόμματος.

Αναλυτικά η ομιλία του γραμματέα της ΤΕ έχει ως εξής:

«Εισηγητική ομιλία στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου

Παρουσιάζουμε σήμερα τους επικεφαλής των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου και στο Δήμο της Ρόδου, σε μια περίοδο πυκνών εξελίξεων που αφορούν πρώτα από όλα την ίδια τη ζωή των λαϊκών οικογενειών.

Βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες να ξετυλίγεται ένα καινούριο γαϊτανάκι στην κεντρική πολιτική σκηνή σχετικά με το επικείμενο διαζύγιο της κυβερνητικής συμμαχίας. Προσπερνώντας τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν και τα άθλια παζάρια που δικαίως προκαλούν τη λαϊκή οργή, εκείνο που μπορεί κανείς να συμπεράνει είναι το εξής:

Μπορεί να μην είναι βέβαιο αν η κυβέρνηση θα πάρει από τη βουλή ψήφο εμπιστοσύνης σε περίπτωση που τη ζητήσει, όμως την έχει πάρει από την ΕΕ και τη Μέρκελ που ήρθε χθες να στηρίξει ακριβώς την εφαρμογή αυτών των μέτρων και της συμφωνίας των Πρεσπών. Αντίστοιχη ψήφο έχει πάρει από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως ο σημαιοφόρος των συμφερόντων τους στην περιοχή.

Ανεξάρτητα από το αν θα επικρατήσει κάποιο προσωρινό κυβερνητικό σχήμα ή θα γίνουν πρόωρες εκλογές, αυτό που ενώνει και τους δυο ως τώρα κυβερνητικούς εταίρους αλλά και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν αυτό το δρόμο ανάπτυξης, είναι, ότι είναι όλοι συνέταιροι στην εφαρμογή της πολιτικής της στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, είτε με μνημόνια είτε χωρίς. Αυτό βεβαίως συμβαίνει και στο επίπεδο  της Τοπικής Διοίκησης. Για αυτό βλέπουμε όλες αυτές τις… μεταγραφές, είτε βουλευτών, είτε δημοτικών και περιφερειακών Συμβούλων, αφού δεν τους χωρίζουν τόσο μεγάλες διαφορές.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι ζουν ήδη στη μεταμνημονιακή εποχή, στη λεγόμενη επόμενη μέρα. Ωστόσο όλο και περισσότερο συνειδητοποιούν καθημερινά, παρά τις κυβερνητικές φανφάρες ότι η ασπιρίνη δε θεραπεύει τον καρκίνο! Χιλιάδες λαϊκα νοικοκυριά είναι βυθισμένα στη φτώχεια, την ανέχεια, ζουν στην κυριολεξία μια χαμοζωή.

Το νησί της Ρόδου δεν είναι εξαίρεση, όσο κι αν συχνά παρουσιάζεται στα ΜΜΕ ως ένας τόπος που λίγο πολύ έχουν όλοι λυμένο το οικονομικό τους πρόβλημα.

Αντίθετα είναι ένας τόπος που η μεγάλη πλειοψηφία το μισό χρόνο λιώνει καθημερινά στη δουλειά για πενταροδεκάρες που δε φτάνουν ούτε για την καλοκαιρινή περίοδο και το χειμώνα προσπαθεί να επιβιώσει.

Αυτό το μαρτυρούν οι πάνω από 20.000 αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας που γίνονται κάθε χρόνο στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ στο νησί της Ρόδου. Οι καθημερινές ουρές εκατοντάδων ανθρώπων στο κατάστημα της ΔΕΗ με την ελπίδα του διακανονισμού, πολλών περισσότερων που ζουν με την αγωνία της διακοπής. Άλλων που είναι χρεωμένοι στις τράπεζες και την εφορία, ακόμα και στους Δήμους και κινδυνεύουν με πλειστηριασμούς.

Από αυτό στραγγαλισμό, τη θηλιά που έχουν περάσει στο λαό δε θα τον βοηθήσουν να ξεφύγει αυτοί που τον έφεραν ως εδώ. Χρειάζεται ο ίδιος να την αμφισβητήσει, να οργανώσει την πάλη του.

Από αυτή την άποψη θεωρούμε ότι και το περιεχόμενο και το κριτήριο ψήφου, σε όλες τις κάλπες, είναι ενιαίο, αφού από τη μια μεριά είναι όσοι κλίνουν την ανάπτυξη σε όλες τις πτώσεις και ξεκαθαρίζουν στο λαό ότι τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν, ότι δεν υπάρχει «δημοσιονομικός χώρος» για να εξυπηρετηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του. Από την άλλη είναι μία μόνο δύναμη που αμφισβητεί αυτό το δρόμο ανάπτυξης, που καλεί σε συμπόρευση, σε κοινωνική συμμαχία τα λαϊκά στρώματα.

Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι κρίσιμο ζήτημα η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, στην Περιφέρεια στο Δήμο, στη βουλή, στην ευρωβουλή.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι το ΚΚΕ, η Λαϊκή Συσπείρωση βλέπουμε τις επερχόμενες εκλογές  σαν  τη συνέχεια μιας μάχης που δε σταμάτησε καθόλου και στην προηγούμενη και στην προπροηγούμενη θητεία στο Δήμο, στην Περιφέρεια. Δεν έπεσαν δηλαδή από τον ουρανό και οι εκλεγμένοι και οι επικεφαλής που παρουσιάζουμε σήμερα, αλλά και όσοι στελέχωσαν και θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια. Είναι αγωνιστές, δοκιμασμένοι σε διάφορα μετερίζια.

Τέτοιοι είναι και οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων που παρουσιάζουμε σήμερα.

 

Υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου ο Τάκης Πότσος. Ο Τάκης δουλεύει στο χονδρεμπόριο σαν οδηγός – πωλητής, είναι  μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, έχει διατελέσει πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ του ΕΚΡ, της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Έχει συγκεντρώσει σημαντική πείρα στον τομέα της Τοπικής Διοίκησης, παρότι νέος στην ηλικία, καθώς εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ρόδου από το 2010, ενώ παλιότερα ήταν Δημοτικός Σύμβουλος στον Καποδιστριακό Δήμο Πεταλούδων.

 

Ήταν επανειλημμένα υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στα Δωδεκάνησα. Είναι μέλος του γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, ενώ ως το 2017 ήταν Γραμματέας.

 

Η απαλλαγή του από τα καθήκοντά του ως Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής και τα καθήκοντα στο συνδικαλιστικό κίνημα, έγινε ακριβώς για να αξιοποιηθεί περισσότερο η εμπειρία του στη Τοπική Διοίκηση, να συμβάλλει στην ανάδειξη των λαϊκών προβλημάτων.

 

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο Γιάννης Ντουνιαδάκης.

Απόστρατος υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού. Κατάγεται από τα Χανιά. Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε σε πολεμικά πλοία επιφανείας ως επιτελής και ως κυβερνήτης, καθώς και σε υπηρεσίες Ξηράς ως επιτελής ή διοικητής ανάλογα με το βαθμό του.

 

Αποστρατεύτηκε το 2005 με το βαθμό του Υποναυάρχου, ενώ υπηρετούσε ως διευθυντής στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Πολέμου του ΠΝ.

 

Ως απόστρατος δραστηριοποιήθηκε στην Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), στο κίνημα της ειρήνης.

 

Ιδιαίτερα ασχολήθηκε με θέματα σχετικά με την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, Αιγαίο, Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Βαλκάνια, ΝΑΤΟ, ΕΕ καθώς και με προβλήματα προσωπικού εν ενεργεία και αποστράτων.

 

Η υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, σηματοδοτεί τη βαρύτητα που δίνει το κόμμα μας στις ανησυχητικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, την τουρκική προκλητικότητα, το ρόλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

 

Είναι μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) και της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ).

Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του 2014 και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Πειραιά το 2015.»

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου