Τοπικές Ειδήσεις

Εκπαιδευτική ξενάγηση σπουδαστών της Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου στη Μεσαιωνική Πόλη

Αξιόλογη εκπαιδευτική περιήγηση στα σοκάκια της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, καθώς και επίσκεψη στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου πραγματοποίησαν την Τετάρτη 09 Ιανουαρίου, οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου. Ειδικότερα, η επίσκεψη διοργανώθηκε έπειτα από σχετική πρωτοβουλία των Επιστημονικών Συνεργατών της Σχολής και με την ευγενή συνεισφορά και ξενάγηση της φιλολόγου και ξεναγού, κας Τζαβέλλα Μαριάννας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν, να εμβαθύνουν οι σπουδαστές της Σχολής τις γνώσεις τους πάνω στην ιστορία της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, αλλά και στην ιστορία του νησιού γενικότερα. Ως μελλοντικοί εκπρόσωποι του τοπικού τουριστικού προϊόντος, κρίνεται απαραίτητο οι σπουδαστές της Σχολής να αντιληφθούν τη μοναδικότητα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρόδου, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να την αναδείξουν και να τη διαδώσουν στους εκάστοτε επισκέπτες του νησιού στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αποτελεί μία ελπιδοφόρα προσπάθεια εκ μέρους της Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου προκειμένου να δημιουργηθούν σταθερές βάσεις που θα συμβάλλουν στη σταδιακή αλλαγή της νοοτροπίας που εστιάζει μόνο στον ήλιο και τη θάλασσα, ως μέσα προσέλκυσης τουρισμού. Η προώθηση του τουρισμού του νησιού από τους σπουδαστές, ως ενός ποιοτικού τουριστικού προορισμού ο οποίος όχι μόνο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ανταγωνιστές του, αλλά αντιθέτως, υπερτερεί χάρη στον ανεκτίμητης αξίας πολιτισμό του, θα συνεισφέρει και στη γενικότερη αφύπνιση της τοπικής κοινωνίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου