Υπάρχουν δύο ελληνικές παροιμίες που περιγράφουν με τρόπο απόλυτο και κατανοητό, την κατάσταση στην οποίαν αναφερόμαστε: «Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα», ή αν προτιμάτε, «τον αράπη κι αν τον πλύνεις, το σαπούνι σου χαλάς»!
Ο λόγος και πάλι για την ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι συνεχίζουν να εξαπατούν και να προκαλούν, ακόμα και στο πιο υψηλό επίπεδο, την νοημοσύνη των Ροδίων, τους οποίους αφαιμάσσουν στην κυριολεξία, εισπράττοντας δισεκατομμύρια και μάλιστα κατά τεκμήριο με παραφουσκωμένους λογαριασμούς, χωρίς και να λογοδοτούν.
Κάθε λίγο και λιγάκι, οι απίθανες αυτές «κρατικές» (!) εταιρείες, βγαίνουν και «διαβεβαιώνουν» τους καταναλωτές (στο μεταξύ, εδώ και καιρό έχει τεθεί σε λειτουργία και το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο) ότι ΔΕΝ θα υπάρξουν ξανά διακοπές ρεύματος! Αλλά τι γίνεται; Οι διακοπές ρεύματος, του πολύτιμου αυτού κοινωνικού αγαθού, το οποίο ΟΥΔΕΙΣ δικαιούται για να αποστερήσει από τον καταναλωτή, όχι μόνο δεν σταματάνε, αλλά όσο κυλά ο χρόνος, όλο και πολλαπλασιάζονται.
Οι απίθανοι αυτοί άνθρωποι, προσβάλλουν και προκαλούν συνεχώς και αδιαλείπτως την νοημοσύνη μας, αλλά δεν βρέθηκε ακόμα άνθρωπος για να τους βάλει στη θέση τους. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα όχι μόνο θα είχαν πάει προ πολλού στο σπίτι τους, αλλά θα είχαν καθίσει και στο σκαμνί για να λογοδοτήσουν!
Εδώ, στην ευρωπαϊκή, υποτίθεται Ρόδο, την οποίαν οι απίθανοι αυτοί άνθρωποι έχουν μετατρέψει σε χειρότερη από τριτοκοσμική, η μεν Δικαιοσύνη δείχνει να είναι εκτός από τυφλή και κουφή, η δε ποικιλώνυμη τοπική ηγεσία μας δείχνει ΕΝΤΕΛΩΣ ανίκανη να προστατεύσει το καλώς εννοούμενο συμφέρον του νησιού και των πολιτών.
Οι βλάβες που υφίστανται σε κάθε διακοπή επιχειρήσεις και νοικοκυριά είναι τεράστιες, η οικονομική και κοινωνική ζωή πλήττεται βάναυσα, αλλά ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ δεν ευθύνονται για τίποτα! Ίσως φταίνε οι καταναλωτές που συνεχίζουν αγόγγυστα να πληρώνουν τους παραφουσκωμένους λογαριασμούς, αντί να κάνουν ένα θεαματικό «εμπάργκο» μπας και συνετιστούν οι προκλητικοί, απαράδεκτοι, ανεύθυνοι και ακατάλληλοι γι’ αυτήν την θέση άνθρωποι.
Το ‘χουμε γράψει πολλές φορές, το επαναλαμβάνουμε και σήμερα: Η μόνη λύση για να σοβαρευτούν αυτοί οι απίθανοι άνθρωποι είναι, να ιδιωτικοποιηθεί 100% η ΔΕΗ! Το «φωνάζαμε» και τότε με τον ΟΤΕ και δικαιωθήκαμε. Σήμερα ο ΟΤΕ αποτελεί πρότυπο επιχειρήσεως σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Στο «διαμάντι» αυτό που λέγεται Ρόδος, την οποίαν τιμά και σέβεται η παγκόσμια κοινότητα, και η οποία προσφέρει δισεκατομμύρια στον κρατικό κορβανά, για να ζουν ως μαχαραγιάδες πολλά κοπρόσκυλα του κομματικού σωλήνα, κάνει πολλή ζέστη, έχουμε διακοπές ρεύματος. Κάνει λίγη ζέστη, το ίδιο. Βρέχει, να ‘σου και πιο πολλές οι διακοπές. Φυσά αέρας, τότε αρχίζει το μεγάλο δράμα. Δεν φυσάει, το δράμα μετατρέπεται σε τραγωδία. Και πάει λέγοντας.
Στο μεταξύ, όπως προαναφέρθηκε, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ, αλλά τα προβλήματα μεγεθύνονται. Τσακώνονται ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ για μερικά δίφραγκα. Ποιος θα βάλει, λέει, στην τσέπη το χέρι, για να αποκαταστήσει κάποιες ατέλειες και αρρυθμίες.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και οι βλάσφημοι υπεύθυνοι παραμένουν ανενόχλητοι στις αναπαυτικές καρέκλες τους, τι κάνουν επιπλέον; Προγραμματίζουν να στείλουν στην Κρήτη έναν αεριοστρόβιλο και 20 ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη.
Στην Κρήτη, γιατί φοβούνται τους Κρητικούς που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και καλά κάνουν γιατί προασπίζονται την αξιοπρέπεια του Έλληνα.
Εδώ εξακολουθεί να ισχύει το αμίμητο δόγμα του μακαρίτη του Μένιου Κουτσόγιωργα, που συνήθιζε να λέει σε τέτοιες περιπτώσεις: «Εκεί κάτω, στη Ρόδο ζούνε καλοί άνθρωποι, ό,τι κι αν τους κάνεις, δεν διαμαρτύρονται»!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ