Πολιτιστικά

Δημιουργικό εργαστήριο χαρακτικής για παιδιά

Ανω των 7 ετών

Με πολύ φαντασία και με πρωτότυπα υλικά, τα παιδιά θα δημιουργήσουν και θα γνωρίσουν την εικαστική γλώσσα της χαρακτικής.

Με αφετηρία το σχέδιο και με ασφαλή εργαλεία δημιουργούμε τα πρώτα μας χαρακτικά πάνω σε αφρολέξ και τα εμπλουτίζουμε με τυπώματα από λαχανικά, φύλλα και άλλα πολλά.

Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά πειραματίζονται με υλικά, δημιουργούν ατομικά έργα με διάφορες τεχνικές, εμπλουτίζουν την έκφραση και καλλιεργούν το πνεύμα τους.

 

Ώρες και μέρες λειτουργίας παιδικών τμημάτων.

Παρασκευή 17:00 -18:30

Κυριακή 16:30 – 18:00

Για ενήλικες Εισαγωγή στην χαρακτική

Χαρακτική είναι η τέχνη της εγχάραξης ενός σχεδίου σε μια επιφάνεια.

Στην συνέχεια ακολουθεί το μελάνωμα της επιφάνειας και τέλος το τύπωμα της σε χαρτί. Τα τρία βασικά είδη χαρακτικής είναι η ξυλογραφία, η χαλκογραφία και η λιθογραφία.

Οι μαθητές θα διδαχθούν βασικούς κανόνες χαρακτικής και τυπώματος, θα εξοικειωθούν με τα εργαλεία και θα αναπτύξουν δεξιότητες σε σχέση με τα υλικά μέσα έκφρασης της χαρακτικής.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την χάραξη σε λινόλεουμ (υψυτυπία)

 

Ώρες και μέρες λειτουργίας τμημάτων Δευτέρα – Τρίτη 11:00- 13:00

Κυριακή 18:00- 20:00

 

Υπεύθυνη εργαστηρίου : Σταυρούλα Ανδριάνα Στούπα

τηλ. 6984215358 email: stavroula.stoupa1@gmail.com politismosdopar@gmail.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου