ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μ. Κόνσολας: «Η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να συναντηθεί με το εμπόριο»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
855

Στη συνε­δρί­αση του διοι­κη­τι­κού συμ­βου­λίου της Ελλη­νι­κής Συνο­μο­σπον­δίας Εμπο­ρίου και Επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας (ΕΣΕΕ), παρευ­ρέ­θηκε ο Υφυ­πουρ­γός Του­ρι­σμού, κ. Μάνος Κόν­σο­λας, μετά από πρό­σκληση του Προ­έ­δρου, κ. Γιώργου Καρα­νίκα και του Γενικού Γραμ­μα­τέα, κ. Νίκου Μπόνη.

Η συνε­δρί­αση του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λίου της ΕΣΕΕ πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε σε εποι­κο­δο­μη­τικό κλίμα και υπήρξε ένας γόνιμος διά­λο­γος με προ­έ­δρους και εκπρο­σώ­πους από εμπο­ρι­κούς συλ­λό­γους της Ελλάδος.

Ο Μάνος Κόν­σο­λας τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει σύγκλιση του δείκτη του κύκλου εργα­σιών του Εμπο­ρίου με τον αντί­στοιχο του Του­ρι­σμού, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι η ΕΣΕΕ θα πρέπει να έχει ρόλο στρα­τη­γι­κού εταίρου στον εθνικό σχε­δια­σμό για την του­ρι­στική ανά­πτυξη της χώρας, η οποία πρέπει να είναι συν­δε­δε­μένη με τον εμπο­ρικό κόσμο.

Ο Υφυ­πουρ­γός Του­ρι­σμού, ανα­φέρ­θηκε στα Ανοιχτά Κέντρα Εμπο­ρίου (Open Mall) που συν­δέ­ο­νται με αστικές ανα­πλά­σεις και μπορούν να απο­τε­λέ­σουν πόλο έλξης για τους επι­σκέ­πτες μας και στις κοινές δράσεις προ­βο­λής προ­κει­μέ­νου να ενι­σχυ­θεί η τοπική αγορά στις του­ρι­στι­κές περιο­χές.

Ανα­φέρ­θηκε στη δια­σύν­δεση του του­ρι­σμού με τον πρω­το­γενή τομέα και τη μετα­ποί­ηση, τονί­ζο­ντας ότι τα τοπικά προ­ϊ­ό­ντα πρέπει να απο­τε­λούν μέρος της ταξι­διω­τι­κής εμπει­ρίας, να γίνουν ανα­πό­σπα­στο μέρος του του­ρι­στι­κού μας προ­ϊ­ό­ντος.

Ο κ. Κόν­σο­λας μίλησε, επίσης, για τη δια­φο­ρο­ποί­ηση και μετε­ξέ­λιξη του all inclusive με clusters επι­χει­ρη­μα­τι­κών συνερ­γα­σιών, που θα ενι­σχύ­σουν το εμπόριο και θα περι­λαμ­βά­νουν ξενο­δο­χεία και επι­χει­ρή­σεις που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στον τομέα των υπη­ρε­σιών, εμπο­ρι­κές επι­χει­ρή­σεις και άλλες παρα­γω­γι­κές μονάδες. Ένα νέο προϊόν για τον του­ρι­σμό μας, θα είναι το πακέτο δια­μο­νής να περι­λαμ­βά­νει και άλλες υπη­ρε­σίες έξω από το ξενο­δο­χείο.

Παράλ­ληλα, πρό­τεινε κοινές ερευ­νη­τι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες ανάμεσα στο Υπουρ­γείο Του­ρι­σμού και την Ελλη­νική Συνο­μο­σπον­δία Εμπο­ρίου και Επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας, προ­κει­μέ­νου να βελ­τιω­θούν οι παροχές και η λει­τουρ­γία των εμπο­ρι­κών κατα­στη­μά­των, καθώς και να ανα­δει­χθούν τα ποιο­τικά στοι­χεία του του­ρι­σμού μας, οι κατα­να­λω­τι­κές ανάγκες και οι συνή­θειες των επι­σκε­πτών μας

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.