ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κρίθηκε ένοχος διακεκριμένων κλοπών

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση

Σε ποινή κά­θειρ­ξης 7 ετών κα­τα­δι­κά­στη­κε χθες από το Μο­νο­με­λές Εφε­τείο Δω­δε­κα­νή­σου ο Χ. Κ. του Μ., αθίγ­γα­νος, που κρί­θη­κε ένο­χος δια­κε­κρι­μέ­νων κλο­πών.

Το δι­κα­στή­ριο επέ­βα­λε ποινή φυ­λά­κι­σης 8 μηνών με­τα­τρέ­ψι­μη προς 5 ευρώ ημε­ρη­σί­ως στον κα­τη­γο­ρού­με­νο για απλή κλοπή Α. Κ. του Ε. συγ­γε­νή του πρώ­του ενώ δο­σο­ποί­η­σε την ποινή του σε 24 ισό­πο­σες μη­νιαί­ες δό­σεις με την κα­τα­βο­λή της πρώ­της από τον Φλε­βά­ρη του 2015.

Αθώος κρί­θη­κε στην ίδια υπό­θε­ση ο Χ. Β. Κ. – Σ. του Δ. που από την ηλι­κία των 15 ετών έχει εμπλα­κεί σε δε­κά­δες υπο­θέ­σεις κλο­πών, διαρ­ρή­ξε­ων και ναρ­κω­τι­κών στο νησί της Ρόδου.

Ο πρώ­τος κα­τη­γο­ρού­με­νος φέ­ρε­ται την 28η Ιου­νί­ου 2014 και περί  ώραν 21.00 να με­τέ­βη σε οικία πλη­σί­ον του καφέ «Ανάσα» και αφού σή­κω­σε το παν­τζού­ρι, που ήταν μι­σά­νοι­χτο, αφαί­ρε­σε ένα φο­ρη­τό ηλε­κτρο­νι­κό υπο­λο­γι­στή που ήταν κοντά στο πα­ρά­θυ­ρο.

Την ίδια ημέρα και περί ώραν 22.00 απο­πει­ρά­θη­κε να ει­σέλ­θει στην κα­τοι­κία της κ. Ει­ρή­νης – Χρυ­σο­βα­λά­ντως Ζου­ρού­δη στην οδό Ευα­γό­ρα για να αφαι­ρέ­σει πράγ­μα­τα. Εγινε όμως αντι­λη­πτός την ώρα που ανέ­βαι­νε τη σκάλα της οι­κί­ας και απο­χώ­ρη­σε άπρα­κτος.

Την 25η Ιου­νί­ου 2014 και περί ώραν 22.45 με­τέ­βη στο ξε­νο­δο­χείο «Μάνος» με αυ­το­κί­νη­το που οδη­γού­σε ο δεύ­τε­ρος κα­τη­γο­ρού­με­νος. Φέ­ρε­ται να ανέ­βη­κε στον πρώτο όροφο του ξε­νο­δο­χεί­ου, να έκοψε τη σίτα μπαλ­κο­νό­πορ­τας δω­μα­τί­ου και να αφαί­ρε­σε το χρη­μα­τι­κό ποσό των 30 ευρώ. Κα­τό­πιν ει­σήλ­θε και σε άλλα δω­μά­τια του ξε­νο­δο­χεί­ου αλλά δεν βρήκε αντι­κεί­με­να αξίας.

Λίγες μέρες μετά με­τέ­βη σε κα­τοι­κία πλη­σί­ον της εκ­κλη­σί­ας των Κα­λυ­θιών και απο­πει­ρά­θη­κε να ει­σέλ­θει εντός, πλην όμως έγινε αντι­λη­πτός και απο­χώ­ρη­σε.

Ση­μειώ­νε­ται ότι ο πρώ­τος κα­τη­γο­ρού­με­νος έχει απα­σχο­λή­σει κατά το πα­ρελ­θόν για σω­ρεία κλο­πών και λη­στειών, δια­πράτ­το­ντας με πρό­θε­ση επα­νει­λημ­μέ­να τα αδι­κή­μα­τα αυτά με σκοπό τον πα­ρά­νο­μο πο­ρι­σμό ει­σο­δή­μα­τος.

Ως συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης των κα­τη­γο­ρου­μέ­νων πα­ρέ­στη ο δι­κη­γό­ρος κ. Στέ­λιος Αλε­ξαν­δρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.