ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Μαζική πρέπει να είναι η προσέλευση στην κάλπη για την ανάδειξη αρχηγού της Κεντροαριστεράς»

Μαίρη Φώτη 4 λεπτά ανάγνωση
Σφυρίου Κοσμάς

Εκκληση στους Δωδε­κα­νή­σιους, να προ­σέλ­θουν μαζικά στις κάλπες την Κυριακή για την ανά­δειξη αρχηγού στον νέο φορέα της κεντρο­α­ρι­στε­ράς, απευ­θύ­νει μέσω της «δημο­κρα­τι­κής» ο πρώην υπουρ­γός και βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου κ. Κοσμάς Σφυρίου.

Όπως λέει ο κ. Σφυρίου, κατα­γρά­φε­ται αυξη­μένο ενδια­φέ­ρον για την συμ­με­τοχή στην δια­δι­κα­σία, ωστόσο επι­ση­μαί­νει ότι η δυνα­μική που θα ανα­πτύ­ξει ο νέος φορέας θα είναι ανάλογη της προ­σέ­λευ­σης του κόσμου και στην εκλο­γική δια­δι­κα­σία.

«Θέλω να απευ­θυνθώ σε όλους τους αγα­πη­τούς συμπα­τριώ­τες και συμπα­τριώ­τισ­σες, να τους καλέσω να έρθουν μαζικά να ψηφί­σουν σε αυτή την εκλογή. Πρώτον γιατί συμ­με­τέ­χουν σε μια δημο­κρα­τική, ελεύ­θερη δια­δι­κα­σία για την ανά­δειξη του προ­έ­δρου που θα εκλεγεί και δεύ­τε­ρον γιατί γίνο­νται με αυτόν τον τρόπο συνι­δρυ­τές του νέου φορέα της Κεντρο­α­ρι­στε­ράς καθώς όσοι θέλουν, στη συνέ­χεια θα έχουν το δικαί­ωμα να εκλέ­ξουν εκπρο­σώ­πους για το Ιδρυ­τικό Συνέ­δριο. Παρό­μοια δια­δι­κα­σία για την εκλογή αρχηγού από τη βάση, είχαμε και το καλο­καίρι του 2015. Τώρα βλέπω ότι το ενδια­φέ­ρον για συμ­με­τοχή είναι μεγα­λύ­τερο διότι εν τω μεταξύ και οι πολι­τι­κές συν­θή­κες αλλά­ζουν, υπάρχει ήδη μια δια­κυ­βέρ­νηση 2,5 ετών από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι πολίτες έχουν ήδη βγάλει ασφαλή συμπε­ρά­σματα για το πώς πορεύ­θηκε σε σχέση με αυτά που είχε δια­κη­ρύ­ξει, αυτή η κυβέρ­νηση. Δια­πι­στώνω ότι όλο και περισ­σό­τε­ροι είναι πολίτες που θέλουν να γίνει αλλαγή, θέλουν μια άλλη πολι­τική που να είναι σε προ­ο­δευ­τική κατεύ­θυνση», δήλωσε ο κ. Κ. Σφυρίου.

Σχο­λιά­ζο­ντας το ενδε­χό­μενο η επόμενη ημέρα να μη βρει ενω­μέ­νους και τους 9 υπο­ψή­φιους, δήλωσε ότι η διάθεση που υπάρχει και που έχει υπο­γραμ­μι­στεί από τους συμ­με­τέ­χο­ντες είναι να συμπο­ρευ­θούν και να στη­ρί­ξουν τον νέο φορέα, ανε­ξαρ­τή­τως ποιος θα είναι την επόμενη ημέρα αρχηγός: Η διάθεση που υπάρχει από όλους τους υπο­ψή­φιους είναι ότι θα πορευ­θούν όλοι ενω­μέ­νοι την επόμενη ημέρα. Πέρα από την ενότητα των υπο­ψη­φίων, μας ενδια­φέ­ρει η ενότητα και η διεύ­ρυνση στην κοι­νω­νική βάση. Κανένας πολι­τι­κός φορέας αν δεν έχει αντα­πό­κριση από την κοι­νω­νική βάση, δεν έχει ισχύ. Αρα λοιπόν, η μεγι­στο­ποί­ηση της συμ­με­το­χής σε αυτή τη δημο­κρα­τική εκλο­γική δια­δι­κα­σία, θα είναι εκείνη η οποία θα ανα­δεί­ξει και την κοι­νω­νική δυνα­μική του νέου φορέα».

Όπως είπε, είναι σχεδόν αδύ­να­τον να υπάρχει ανά­δειξη νικητή από την πρώτη Κυριακή, σε σχέση με τη δια­δι­κα­σία του 2015. «Το 2015 η κ. Φ. Γεν­νη­ματά, είχε εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή με 52% έναντι των κ.κ. Α. Λοβέρ­δου και Ο. Κων­στα­ντι­νό­που­λου. Τώρα αυτό είναι σχεδόν αδύνατο, λόγω του μεγα­λύ­τε­ρου αριθμού υπο­ψη­φίων», δήλωσε ο κ. Κ. Σφυρίου, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι τα απο­τε­λέ­σματα για τους δύο μονο­μά­χους της δεύ­τε­ρης Κυρια­κής, σε κάθε περί­πτωση θα γίνουν γνωστά πριν από τα μεσά­νυ­χτα της Κυρια­κής 12 Νοεμ­βρίου.

«Θετική η συνει­σφορά της Φ. Γεν­νη­ματά»

Ο κ. Κοσμάς Σφυρίου, δεν παρέ­λειψε να ανα­φερ­θεί στην απο­φα­σι­στι­κό­τητα και στην τόλμη της κ. Φώφης Γεν­νη­ματά να προ­χω­ρή­σει τις δια­δι­κα­σίες για την ενο­ποί­ηση του χώρου, παρά το γεγονός ότι ήταν εκλεγ­μένη πρό­ε­δρος του ΠΑΣΟΚ και επι­κε­φα­λής της ΔΗ.ΣΥ.

«Κατα­γρά­φε­ται ως πολύ θετική η συνει­σφορά της κ. Φ. Γεν­νη­ματά ως επι­κε­φα­λής της Δημο­κρα­τι­κής Συμπα­ρά­τα­ξης, που σε συνερ­γα­σία με τους προ­έ­δρους όλων των κομ­μά­των που συμ­με­τέ­χουν σε αυτό το εγχεί­ρημα, όπως ο Γ. Παπαν­δρέου του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ., ο Στ. Θεο­δω­ρά­κης του Ποτα­μιού, ο Θ. Θεο­χα­ρό­που­λος της ΔΗΜΑΡ κ.ά., μπόρεσε να ενώσει όλες αυτές τις δυνά­μεις και σε μια κοινή προ­σπά­θεια. Ενώ η ίδια είναι επι­κε­φα­λής της ΔΗ.ΣΥ. εκλεγ­μένη πρό­ε­δρος στο ΠΑΣΟΚ πάλι με κάλπες, επέλεξε να δρο­μο­λο­γή­σει τις δια­δι­κα­σίες για την ενο­ποί­ηση του χώρου θέτο­ντας και τον εαυτό της εκ νέου στην κρίση του κόσμου. Οπωσ­δή­ποτε επι­βε­βαιώ­νε­ται αυτό που συνη­θί­ζει να λέει ότι “τολ­μούμε” και η ίδια τολμά, όχι μόνο ανοί­γο­ντας μια τέτοια δημο­κρα­τική δια­δι­κα­σία αλλά τονί­ζο­ντας ότι ο στόχος είναι να ανα­δει­χθεί ο νέος φορέας μεταξύ των πρω­τα­γω­νι­στών του πολι­τι­κού συστή­μα­τος της χώρας μας για να μπο­ρέ­σει κυρίως αμβλύ­νει αυτό το οξύ πολι­τικό σκηνικό που υπάρχει σήμερα, μιας πολύ μεγάλης πόλωσης ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ, να παίξει έναν σημα­ντικό ρόλο στο πλαίσιο της εθνικής συνεν­νό­η­σης που είναι απο­λύ­τως ανα­γκαία για τη χώρα ώστε να αλλάξει πολι­τική σε μια προ­ο­δευ­τική κατεύ­θυνση», κατέ­ληξε ο κ. Κ. Σφυρίου.

Πού θα στηθούν κάλπες

28 εκλο­γικά τμήματα θα λει­τουρ­γή­σουν συνο­λικά στα Δωδε­κά­νησα για τις εκλογές της Κεντρο­α­ρι­στε­ράς, την ερχό­μενη Κυριακή 12 Νοεμ­βρίου. Οι κάλπες θα ανοί­ξουν από τις 8 το πρωί και θα κλεί­σουν στις 8 το βράδυ, ενώ η συμ­με­τοχή θα είναι 3 ευρώ. Στην πόλη της Ρόδου θα στηθούν τρεις κάλπες στο Ροδίνι -και από μία κάλπη στους πρώην καπο­δι­στρια­κούς Δήμους:

· Στην Ιαλυσό (στο ΚΕΠ)

· Στην Κρε­μα­στή (στο ΚΕΠ)

· Στην Σορωνή

· Στον Έμπωνα

· Στις Καλυ­θιές

· Στ’ Αφάντου

· Στον Αρχάγ­γελο

· Στην Λάρδο

· Και στο Γεννάδι

Στα υπό­λοιπα νησιά του νοτίου συγκρο­τή­μα­τος του νομού θα στηθούν 2 κάλπες στην Κάρπαθο, 6 στην Κω και από μία σε Καστε­λό­ριζο, Σύμη, Χάλκη, Κάσο, Τήλο, Νίσυρο, Αστυ­πά­λαια, Κάλυμνο, Λέρο και Πάτμο.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.