Τοπικές Ειδήσεις

Συνεδρίασε το νέο ΔΣ της ΔΕΥΑΡ, παρουσία του Δημάρχου Ρόδου-ο κ. Γ. Υψηλάντης Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης

Συνεδρίασε στις 9/10/2019 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ, παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Τηλέμαχου Καμπούρη.

Με την εκλογή από το σώμα του κ. Σπύρου Σπυρόπουλου στη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ, ολοκληρώθηκε η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.

Ακολούθως το Δ.Σ. προχώρησε στον ορισμό του κ. Γιώργου Υψηλάντη, στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Επιχείρησης.

Ο Δήμαρχος Ρόδου στον χαιρετισμό του, επικεντρώθηκε στα θέματα που έχουν να κάνουν ιδιαίτερα με την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων στην Επιχείρηση, τους γενικούς στόχους της Επιχείρησης, στην δυνατότητα διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων της, ενώ δεσμεύτηκε για την αμέριστη στήριξη του Δήμου και του ιδίου προσωπικά στις προσπάθειες της νέας Διοίκησης.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Βασίλειος Μανέττας, στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην πρόθεση του, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να λειτουργήσει συλλογικά και συναινετικά, προκειμένου να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα στις δράσεις που αποτελούν αντικείμενο της ΔΕΥΑΡ. Ακολούθως περιέγραψε συνοπτικά και επιγραμματικά τη στοχοθεσία της νέας Διοίκησης. Εξορθολογισμός και εκσυγχρονισμός του τρόπου λειτουργίας της, αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες, βελτίωση της αξιοπιστίας και της δημόσιας εικόνας της. Στον τομέα των έργων, προτεραιότητα τίθεται στην επέκταση της υδροδότησης του συνόλου του νησιού από το Φράγμα Γαδουρά, στην επίλυση του τρόπου διάθεσης των λυμάτων των οικισμών Γ! Προτεραιότητας (Αρχάγγελος, Αφάντου, Λάρδος), στην αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των υφιστάμενων βιολογικών και στην αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου ευρώ από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους. Τέλος ευχαριστώντας τον Δήμαρχο, τόνισε τη σημασία και την αναγκαιότητα της στήριξης του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην υλοποίηση των στόχων της ΔΕΥΑΡ.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με συνοπτική παρουσίαση της σημερινής κατάστασης της Επιχείρησης στις κύριες παραμέτρους λειτουργίας της (ανθρώπινο δυναμικό, διαθέσιμα μέσα και εγκαταστάσεις, κλπ.) από τον νέο Γενικό Διευθυντή κ. Γιώργο Υψηλάντη, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης συγκεντρωτικά στη σημερινή οικονομική της κατάσταση. Κρίσιμο θέμα για την ομαλή λειτουργία της Επιχείρησης αποτελεί το ύψος των ανείσπρακτων οφειλών που σήμερα ανέρχονται στα 55,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 37,7 εκατ. Ευρώ, βρίσκονται εκτός οποιουδήποτε διακανονισμού.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση των λοιπών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου