Ειδήσεις

Έναρξη του προγράμματος «+Δημιουργώ» για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν οι γονείς παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ο Δήμος Ρόδου με την κα Άννα Ζωάννου, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) υλοποιούν από την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, και για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά, το πρόγραμμα «+Δημιουργώ». Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργική απασχόληση και εκπαίδευση παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικής ηλικίας, καθώς και η κάλυψη της ανάγκης των γονέων για λίγο ελεύθερο και προσωπικό χρόνο.

Η δημιουργική απασχόληση και εκπαίδευση των παιδιών πραγματοποιείται με την Επιστημονική ευθύνη της κας. Ασημίνας Τσιμπιδάκη, Επίκουρης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, από ομάδα επιστημόνων του Εργαστήριου Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου. Σημαντική είναι η συνδρομή εθελοντών/ντριών φοιτητών/τριών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.  Η επιστημονική ομάδα, η οποία θα είναι παρούσα στις συναντήσεις, φέρει την ευθύνη του σχεδιασμού και της εποπτείας των εκπαιδευτικών στόχων και δραστηριοτήτων.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν και οι συναντήσεις θα υλοποιούνται κάθε Παρασκευή 5:00μμ έως 7:00μμ. Όσοι/ες επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να κλείσουν, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία, ραντεβού και να προσέλθουν στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου με παράρτημα Ρομά, επί της οδού Ερυθρού Σταυρού 12Α και ώρες: 9:00-13:00 (τηλ: 22410-44755 υπευθ. επικοινωνίας κα Μαρίλια Λίσγου)

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου