Ειδήσεις

Ρόδος: Αρνήθηκε να δέσει στο λιμάνι ο πλοίαρχος κρουαζιερόπλοιου, επειδή δεν του “άρεσε” το σημείο

Με βάρκες έγινε χθες η αποβίβαση των 1.931   επιβατών που μετέφερε στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 2».
Ο λόγος που ταλαιπωρήθηκαν οι επιβάτες του  κρουαζιερόπλοιου ήταν η άρνηση του  πλοιάρχου να δέσει στη θέση που του είχε υποδειχθεί από το Λιμεναρχείο Ρόδου.
Σημειώνεται πως στην ίδια θέση μπορούν και δένουν με ασφάλεια όλα τα πλοία της εταιρείας Costa, που είναι ιδίου ή και μεγαλυτέρου μήκους.
Ο πλοίαρχος αξίωσε να  του παραχωρηθεί η   θέση ενός άλλου κρουαζιερόπλοιου, που είχε ήδη καταπλεύσει. Τελικά το πλοίο έμεινε αρόδου  σε μικρή  απόσταση από το λιμάνι της  Ρόδου. Οι επιβάτες  ενημερώθηκαν πως αιτία της ταλαιπωρίας τους ήταν οι τοπικές αρχές και μεταφέρθηκαν στο τουριστικό λιμάνι με βάρκες.
Η  άρνηση του πλοιάρχου να δέσει στο λιμάνι της Ρόδου  προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Διεύθυνσης Τουρισμού.
Η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μ  Χατζηλαζάρου και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού κ. Βεατρίκη Σέβρου αντελήφθησαν την σοβαρότητα της κατάστασης και αντέδρασαν γρήγορα, δίνοντας εντολή στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να ενημερώσουν τους επιβάτες.
Το στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού κ. Σέβα Τσίμπλη έσπευσε στο  τουριστικό λιμάνι και  προέβη σε ενημέρωση των επιβατών του  πλοίου, που αποβιβάζονταν  κατά ομάδες.  Σε όλους τους  τουρίστες που βγήκαν χθες από το «Mein Schiff 2» διατέθηκαν χάρτες της Ρόδου.
Τους επισημάνθηκε  ότι αιτία για την ταλαιπωρία τους δεν είναι   ο Δήμος Ρόδου και το Λιμεναρχείο,  αλλά ο πλοίαρχος που  δεν επιθυμούσε σε δέσει στο σημείο, που του είχε υποδειχθεί.

Οι τουρίστες ανέφεραν  πως ο καπετάνιος  τους δήλωσε  πως δεν του επετράπη να δέσει στην θέση  στη οποία  είχε δέσει προηγουμένως το κρουαζιερόπλοιο «Reflection» και πως στο σημείο που του  υποδείχθηκε ο χώρος δεν επαρκούσε!
«Το πλοίο «Mein Schiff 2» κατέπλευσε χθες στη Ρόδο στο πλαίσιο επταήμερης κρουαζιέρας. Δεν μπήκε  στο τουριστικό λιμάνι, γιατί ο πλοίαρχος  ήθελε να δέσει το πλοίο σε διαφορετική θέση από αυτή που του υπέδειξαν οι λιμενικές αρχές. Είχε προειδοποιήσει από προχθές για  την απόφασή του να μην «δέσει» στο συγκεκριμένο σημείο. Πρέπει να σας επισημάνω πως στη συγκεκριμένη θέση  δένουν   πλοία της εταιρείας  Costa που είναι μεγαλύτερα από το συγκεκριμένο.
Το Costa Menditerranea για παράδειγμα,  έχει μήκος 292 μέτρα,  ενώ το  «Mein Schiff 2» 262. Και  τα δύο έχουν το ίδιο βύθισμα.  Δεν μπορούμε να αναφέρουμε τίποτε, γιατί ο καπετάνιος έχει την ευθύνη για την πρόσδεση του πλοίου. Οι επιβάτες που ήθελαν να  επισκεφθούν  τη Ρόδο  αποβιβάστηκαν με βάρκες. Αρκετοί έκαναν και εκδρομές. Δεν ζημιώθηκε το  νησί», δήλωσε ο  υπεύθυνος του τμήματος Ασφαλείας Λιμένα κ.  Παναγιώτης Ντόκος και διαβεβαίωσε πως από τις λιμενικές αρχές παρασχέθηκαν στο πλοίο όλα τα απαραίτητα.
Σημειώνεται πως  τα στελέχη της εταιρείας στην οποία ανήκει το πλοίο επικοινώνησαν από την Αμερική  με τον πλοίαρχο και τον ενημέρωσαν πως η θέση που  του έχει παραχωρηθεί στο λιμάνι της Ρόδου είναι κατάλληλη. Εκείνος όμως έκρινε πως ήταν καλύτερα  να μείνει αρόδου.

«Εξηγήσαμε στους τουρίστες πως η δημοτική αρχή και το Λιμενικό ταμείο δεν φέρουν ευθύνη  για το συγκεκριμένο γεγονός. Οι τουρίστες δέχθηκαν τις εξηγήσεις που δώσαμε και δήλωσαν πως θα στείλουν συγχαρητήριες επιστολές, γιατί  η κινητοποίηση του Δήμου Ρόδου ήταν άμεση. Μας ανέφεραν μάλιστα πως ήταν  ευχάριστη έκπληξη για εκείνους ότι βρήκαν ανθρώπους που γνώριζαν άπταιστα τη γερμανική γλώσσα και τους ενημέρωσαν για το συμβάν», δήλωσε η κ. Σέβα Τσίμπλη.
Το «Mein Schiff 2» ανήκει στην εταιρεία «TUI CRUISES». Εχει μήκος 262 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 2.000 επιβάτες.  Το  2015 θα ξεκινήσει κρουαζιέρες και στη Μεσόγειο το νέο απόκτημα της εταιρείας, το «Mein Schiff 3».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου