Ειδήσεις

Λ. ΜΠΑΜΠΑΝΗΣ: «Η Ελλάδα είναι ο αγαπημένος προορισμός των Σκανδιναβών»

«Στους  τουρίστες που δεν είναι ηλικιωμένοι και   μπορεί να διαθέτουν  περισσότερα χρήματα για να δαπανήσουν στην αγορά, θα πρέπει να επενδύσουν οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες της Ελλάδας  και φυσικά και της Ρόδου».
Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η μελέτη που εκπονήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας «North Events» και επρόκειτο να παρουσιαστεί στους ξενοδόχους του νησιού χθες το βράδυ,   στο ξενοδοχείο «Rodos Park».
Στα συμπεράσματα της μελέτης καθώς και στην ζήτηση που έχει η Ρόδος στην τουριστική αγορά της Σκανδιναβίας αναφέρθηκε, σε συνέντευξη τύπου χθες, ο εκπρόσωπος της εταιρείας «North Events»  κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης.
«Η Ελλάδα εφαρμόζει  το μοντέλο ήλιος και θάλασσα.  Τα άτομα που έρχονται την Ελλάδα και κατ’ επέκταση στη  Ρόδο  είναι ηλικίας μεταξύ  62 και 70 ετών.  Δεν είναι οι τουρίστες που αφήνουν χρήματα. Έρχονται μεν κάθε χρόνο, αλλά αναζητούν πάντα προσφορές. Πρέπει να βρούμε τρόπο ώστε να προσελκύσουμε  επισκέπτες ηλικίας μεταξύ  18 και 36 ετών, που έχουν δυναμική και ταξιδεύουν πιο πολλές φορές το χρόνο», δήλωσε ο κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης.
Ο κ. Μπαμπάνης αναφέρθηκε και στην τουριστική έκθεση «Grekland Panorama» που διοργανώνει η εταιρεία «North Events» στους Στοκχόλμη στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2015.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, πέρσι  επισκέφθηκαν την έκθεση 7.000 άτομα σε δύο μέρες και φέτος αναμένεται να την επισκεφθούν ακόμη περισσότερα.
Ο  κ. Μπαμπάνης δήλωσε πως  οι αφίξεις από τη Σουηδία  μέχρι την 31η Αυγούστου ήταν  αυξημένες κατά 25% (675.000 τουρίστες) σε σύγκριση με πέρυσι.
Μέχρι τέλος του έτους, οι αφίξεις  θα έχουν φθάσει στις 850.000 στην Ελλάδα με προοπτική μεγαλύτερης  αύξησης το 2015.
«Μια χώρα με πληθυσμό 10.000.000 κατοίκους έχει στείλει στην Ελλάδα 850.000 τουρίστες. Η αύξηση είναι μεγάλη. Πιστεύουμε πως το 2015 θα πάμε καλύτερα. Οι άνθρωποι αυτοί ταξιδεύουν τέσσερις φορές το έτος. Πρέπει να βρούμε τρόπους για να έρθουν στην Ελλάδα.
Τα στοιχεία της έρευνας που έχουμε εκπονήσει θα πρέπει να προβληματίσουν τους πάντες. Οι Σουηδοί πηγαίνουν για ένα τριήμερο στη Νέα Υόρκη. Θα πρέπει να  οργανώνουμε και εκδηλώσεις που τους  θα προσελκύουν στη Ρόδο», δήλωσε ο κ. Λεωνίδας  Μπαμπάνης και πρόσθεσε πως η αγορά της Σκανδιναβίας δίνει στην Ελλάδα  2.000.000 τουρίστες.
Σε ερώτηση για την δυναμική που έχει η αγορά της Σκανδιναβίας στη Ρόδο, ο κ. Μπαμπάνης δήλωσε:
«Η πρώτη δύναμη στη Ρόδο  είναι η αγορά της Σκανδιναβίας. Θα δώσει περισσότερους από 400.000 τουρίστες φέτος. Αυτοί οι  τουρίστες κρατούν το νησί. Πρέπει και εσείς να έχετε καλή παρουσία στη Νορβηγία και στη Φινλανδία  και στη Σουηδία. Η Ελλάδα πάντα θα είναι αγαπημένος προορισμός για τους Σκανδιναβούς. Το θέμα είναι να υπάρχουν αφίξεις τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο,  τον  Απρίλιο και τον Μάιο. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα  στους Σκανδιναβούς. Η μελέτη δείχνει πως 8,5 εκατομμύρια  άνθρωποι από την ίδια αγορά θα ήθελαν να επισκεφθούν ελληνικούς προορισμούς και τη Ρόδο».
Σε ερώτηση αν οι Σκανδιναβοί  επιλέγουν το σύστημα «All Inclusive»,  o  κ.  Λεωνίδας Μπαμπάνης δήλωσε:

«Οι Νορβηγοί δαπανούν τα περισσότερα χρήματα στις διακοπές τους. Ξοδεύουν 1.400 με 1.500 ευρώ την εβδομάδα κάνοντας αγορές. Ακολουθούν οι  Σουηδοί με 1.100- 1.200 ευρώ».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου