Ειδήσεις

Ποια ακίνητα γλιτώνουν τον ΦΠΑ 24%

Η αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στις αγοραπωλησίες ακινήτων και θα προσελκύσει ξένους επενδυτές

Την αναστολή του ΦΠΑ 24% στις νέες οικοδομές περιμένει η αγορά ακινήτων, προσδοκώντας αύξηση στις αγοραπωλησίες κατοικιών και κεφάλαια από το εξωτερικό που θα επενδυθούν στο εγχώριο real estate.

Το μέτρο αυτό που θα περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί εντός του Οκτωβρίου και αναμένεται να είναι άμεσης εφαρμογής με το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει να εντάξει στο καθεστώς της τριετούς αναστολής του ΦΠΑ, όχι μόνο για τις άδειες που θα εκδοθούν μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου αλλά και τα ακίνητα των οποίων οι άδειες εκδόθηκαν από την αρχή του έτους.

Την ίδια στιγμή η αναστολή του ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις εξετάζεται να ισχύσει και για τα αδιάθετα ακίνητα που κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, το σενάριο αυτό, σύμφωνα με Τα Νέα, συναντά αρκετές τεχνικές δυσκολίες.

Η αγορά αναμένει ότι ακίνητα που παραμένουν απούλητα στα χέρια των κατασκευαστών θα πωληθούν ευκολότερα. Εκτιμάται ότι σήμερα τα νεόδμητα αδιάθετα ακίνητα αγγίζουν τις 100.000.

Τα στοιχεία από μεσιτικά γραφεία δείχνουν ότι 7 στους 10 αγοραστές ακινήτων προτιμούν παλαιά ακίνητα ηλικίας άνω των 30 ετών.

πηγή newmoney.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου