Στην Κάσο ταξίδεψε ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Ανδρ. Λάμπρος στο πλαίσιο της 8ης Διεθνούς Συνάντησης Λύρας και Οργάνων με Δοξάρι που πραγματοποιείται από 09/09 έως και 11/09. Στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:

«Με πολλή χαρά αποδέχτηκα την πρόσκλησή σας να παραστώ στην 8η Διεθνή Συνάντηση Λύρας και Οργάνων με Δοξάρι.

Το γεγονός ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Δήμο Κάσου διοργανώνει αυτή την σπουδαιότατη συνάντηση, αποδεικνύει περίτρανα ότι στις δύσκολες οικονομικο-πολιτικές συνθήκες που βιώνουμε, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, δίνουν Φως, Ελπίδα και Αισιοδοξία για το μέλλον .

Η παράδοσή μας, η παραδοσιακή μουσική και οι λειτουργοί της, είναι οι υποστηρικτές της συνέχιση της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι επιβεβλημένη ανάγκη να την διαφυλάξουμε και να την διατηρήσουμε .

Επομένως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μία όγδοη άνοιξη πολιτισμού ανθίζει και φέτος – αν και Σεπτέμβριος- στην όμορφη Κάσο.

Πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές και σε όλους όσους εργάστηκαν με ζήλο για την όλη διοργάνωση. Είμαι βέβαιος , ότι η δύναμη της λύρας θα ενδυναμώσει την εν λόγω Συνάντηση για τα επόμενα χρόνια . Εξάλλου για την δύναμη της κάνει λόγο μία γνωστή μαντινάδα :

«Ο χάρος πάντα έτρεμε να πάρει ένα λυράρη/γιατί ανασταίνει και νεκρούς της λύρας το δοξάρι»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ