Θετικά αποτιμούν στη Νέα Δημοκρατία την παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο πρώτο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, ενώ έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο δεύτερο κύκλο της τηλεοπτικής αναμέτρησης με τον κ. Τσίπρα τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μόλις βγήκε από το στούντιο δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Νίκου Καραχάλιου για την παρουσία του, ενώ στη ΝΔ εκτιμούν ότι ο κ. Μεϊμαράκης κατάφερε παρά τα ασφυκτικά πλαίσια να μην αφήσει τίποτα αναπάντητο.

Στη ΝΔ εκτιμούν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αμυντικός, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης κατάφερε να προβάλει ως δικό του συγκριτικό πλεονέκτημα το γεγονός ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ των συνεργασιών σε κυβερνητικό επίπεδο, εν αντιθέσει με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν έχεις χρόνο, έστω και τώρα, μπορώ να έρθω στην Κουμουνδούρου να συζητήσουμε», είπε χαμογελαστός στον κ. Τσίπρα, σπάζοντας κάποια στιγμή το «αυστηρό πλαίσιο» του ντιμπέιτ με τους παράλληλους μονολόγους των αρχηγών.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έσπασε τον ρυθμό της άσφαιρης αντιπαράθεσης, επικρίνοντας τη διαδικασία αλλά και παροτρύνοντας τον κ. Τσίπρα να ενημερωθεί ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα για να μάθει και να τα φυλάει.

Μάλιστα αν και στο πρώτο μισό της συζήτησης εμφανίστηκε με χαμηλό προφίλ στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχασε καμία ευκαιρία να ρίξει την μπηχτή του στον κ. Τσίπρα. Μάλιστα χρησιμοποίησε το χρόνο του για να απαντήσει σε όσα έλεγε ο κ. Τσίπρας, τουλάχιστον δύο φορές.

Όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για το νέο δάνειο και είπε ότι δεν είναι οικονομολόγος, του απάντησε ότι εκείνος έκανε διατριβή στα φορολογικά και να τον ακούει, ενώ έδωσε στον κ. Τσίπρα μεταφρασμένη τη συμφωνία του 2012 «επειδή εγώ δεν ξέρω τις γλώσσες που εσείς μάθατε», έλεγε.

Για τον καυγά με τον Πάνο Καμμένο για την υπόθεση των εξοπλιστικών ο κ. Μεϊμαράκης ήταν προετοιμασμένος, αφού στη Συγγρού ήταν βέβαιοι για όσα θα πει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Έτσι έριξε υπαινιγμούς ότι: «Κάποιος αρχηγός που έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για ψέματα θυμήθηκε μετά από έξι χρόνια μια υπόθεση του 2009 για τη οποία έχει αποφανθεί η αρμόδια Επιτροπή στη Βουλή. Φαίνεται δεν μπαίνει στη Βουλή και έχει παλαβώσει». «Ο κάποιος αρχηγός είμαι εγώ», απάντησε ο κ. Καμμένος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι είναι υπόδικος… Ο καυγάς άναψε και ακούστηκαν βαριές κατηγορίες και από τις δύο πλευρές παρόλο που τα μικρόφωνα ήταν κλειστά…

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ