Ειδήσεις

Σταύρος Μπένος: Από τα ΚΕΠ και τους σεισμούς της Καλαμάτας, επικεφαλής για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας

Επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, τοποθετήθηκε ο Σταύρος Μπένος.

Ο Σταύρος Μπένος γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 30 Δεκεμβρίου 1947 και είναι τοπογράφος-μηχανικός. Θήτευσε ως δήμαρχος Καλαμάτας από το 1978 έως το 1990.

Διετέλεσε βουλευτής από το 1990 έως το 2007, υφυπουργός Πολιτισμού στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και υπουργός Πολιτισμού, Υπουργός Αιγαίου και Υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης στις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη.

Οι σημαντικότεροι σταθμοί της διαδρομής του στη δημόσια σφαίρα είναι:

η ανασυγκρότηση της Καλαμάτας μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του Σεπτεμβρίου του 1986 που βραβεύθηκε τόσο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολεοδόμων (πρότυπη και ανθρωποκεντρική πολεοδομική ανάταξη της Καλαμάτας) όσο και από την Europa Nostra. (Διάσωση και ανάδειξη των μνημείων της πόλης)
η ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών
η ίδρυση και λειτουργία του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Πηγή kathimerini.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου