Τοπικές Ειδήσεις

Την Αστυπάλαια βλέπει η Volkswagen για επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση

Τα πλάνα για τη μετατροπή του νησιού σε «πράσινο» με ενεργειακή αυτονομία

Στην Αστυπάλαια, σε ένα από τα νησιά που θέλει η κυβέρνηση να μετατρέψει σε «πράσινο» με καθαρή ενέργεια από ΑΠΕ και αποκτώντας αυτονομία, στρέφει το βλέμμα της η Volkswagen.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει την έρευνα της για την πραγματοποίηση επενδύσεων σε ελληνικό νησί, το οποίο θα της επιτρέπει να δοκιμάζει τα ηλεκρικά οχήματα που παράγει και ιδίως, όπως αναφέρουν πηγές, μοντέλα με αυτόνομη οδήγηση.

Η Volkswagen θέλει να δοκιμάζει τα λεωφορεία και άλλα οχήματά της σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, και τον περασμένο Φεβρουάριο για το σκοπό αυτό κλιμάκιο της είχε επισκεφθεί με τον υφυπουργός Εξωτερικών και αρμόδιο για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας Κώστα Φραγκογιάννη.

Η αυτοκινητοβιομηχανία τώρα επιστρέφει κι έχει την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για την Αστυπάλαια. Σύμφωνα με τα σχέδια που επιμελείται η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτού Πλούτου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, το νησί των Δωδεκανήσων είναι ανάμεσα σε αυτά που έχουν τη δυνατότητα να υποδεχτούν συστήματα ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας καθώς και υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων προκειμένου οι Γερμανοί να επενδύσουν και να χρησιμοποιούν την Αστυπάλαια για τις δοκιμές των αυτοκινήτων του μέλλοντος.

Πληροφορίες θέλουν, το Μέγαρο Μαξίμου να επιβλέπει απευθείας τις επενδυτικές προθέσεις της Volkswagen όπως φυσικά και τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε η Αστυπάλαια να μετεξελιχθεί σε «πράσινο» κι «έξυπνο» νησί.

Πηγή: energypress.gr

Κωνσταντίνος Φιλίππου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου