Ειδήσεις

Μεγαλύτερο το πλήγμα για τις μητέρες μετά την άρση των lockdown

Γυναίκες το 66% όσων έχασαν τη δουλειά τους λόγω lockdown

Συνολικά, 26 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν σε μόλις πέντε εβδομάδες ως αποτέλεσμα του lockdown και το 60% των ατόμων που έχασαν τη δουλειά τους είναι γυναίκες.

Οι μητέρες από καιρό αναλάμβαναν την κύρια φροντίδα των παιδιών τους και παρόλο που περισσότερες μαμάδες εργάζονται έξω από το σπίτι και οι πατέρες ασχολούνται περισσότερο με τη ζωή των παιδιών τους από ποτέ, οι μητέρες εξακολουθούν να επωμίζονται την πλειοψηφία των γονικών υποχρεώσεων.

Με εννέα στα δέκα παιδιά εκτός σχολείου και τους παιδικούς σταθμούς κλειστούς, οι μαμάδες είναι πιθανό να αναγκαστούν να μείνουν στο σπίτι, ακόμη και αν, και πότε, η δουλειά τους ξαναρχίσει.

Ιστορικά, ακόμη και σε μη πανδημικούς καιρούς, οι μαμάδες καταλήγουν να προσαρμόζουν τις δουλειές τους για χάρη των οικογενειών τους και όχι οι μπαμπάδες, αναφέρει ο βρετανικός Guardian.

Περισσότερες γυναίκες στην εξουσία

Τώρα, αναμφισβήτητα περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε περισσότερες μητέρες σε θέσεις εξουσίας, αναφέρει η αρθρογράφος.

Αν ήταν περισσότερες μητέρες στην εξουσία, οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι και άλλοι ηγέτες θα ήξεραν ότι το να ανοίξεις τη χώρα χωρίς να ανοίξεις σχολεία και παιδικές μέριμνες σημαίνει να βγάλεις εκατομμύρια γυναίκες από τη δουλειά.

Σημαίνει επίσης να επιβαρύνουμε τις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος , οι οποίες ήδη επηρεάζονται δυσανάλογα από τον κοροναϊό  και θα συνεχίσουν να βλάπτουν την ψυχική υγεία των γονέων, οι οποίοι φέρεται να αντιμετωπίζουν αϋπνία, άγχος, άγχος, κατάθλιψη, θυμός, συναισθηματική εξάντληση και συμπτώματα PTSD ως αποτέλεσμα της καραντίνας και των συνεπειών της.

Πηγή : in,gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου