Τοπικές Ειδήσεις

Χωρίς εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας λειτουργεί το Κτηματολόγιο Ρόδου!

Χωρίς εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2016 το Κτηματολόγιο Ρόδου! Οπως έγραψε χθες η «δημοκρατική», σύμφωνα με την έκθεση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ρόδου, το κτήριο του Κτηματολογίου Ρόδου είναι σήμερα χαρακτηρισμένο από την Υπ. Δόμησης ως ακατάλληλο για χρήση κι έκτοτε υποτίθεται ότι είναι σφραγισμένο ως ακατάλληλο και επικίνδυνο.
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης υπέβαλε προχθές αίτημα συνοδευόμενο από Εισαγγελική παραγγελία προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να του γνωστοποιήσει αν υφίσταται ενεργό πιστοποιητικό πυροπροστασίας για το κτήριο.
Τόνιζε ότι στο χώρο βρέθηκε κατά την διάρκεια αυτοψίας προχθές προσωπικό του, χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας κι ότι μεταξύ των απαιτουμένων μέτρων είναι και το πιστοποιητικό πυρασφαλείας, δεδομένου και του όγκου των εγγράφων τα οποία φυλάσσονται σε αυτό.
Επισημαίνει δε ότι «η ύπαρξη ή μη του συγκεκριμένου πιστοποιητικού κρίνεται δημοσίου συμφέροντος, αφού το ακίνητο στεγάζει ανθρώπους και ευρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, γειτνιάζον με δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, στις οποίες μεταβαίνει και κοινό, πέραν των εργαζομένων εντός αυτών».
Στην απάντηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:
ΘΕΜΑ: «Χορήγηση αντιγράφων και ενημέρωση σχετικά με Φάκελο Πυρασφάλειας Κτηματολογίου Ρόδου».
ΣΧΕΤ: α) Το υπ’ αριθ. 308 / 2021 / 08-04-2021 Έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου.
β) Η υπ9 αριθ. 2/17043 / 07-04-2021 Έγγραφο Δήμου Ρόδου.
1. Σας αναφέρουμε ότι, από τον έλεγχο του Φακέλου Πυρασφάλειας που τηρείται στα αρχεία της Υπηρεσίας μας και αφορά το Κτηματολόγιο Ρόδου διαπιστώθηκε ότι:
• Την 22-11-2007 συντάχθηκε από την Υπηρεσία μας, Έκθεση Επιθεώρησης για τον καθορισμό των μέσων και μέτρων Πυρασφάλειας για κτήριο που στέγαζε το Κτηματολόγιο Ρόδου και αφορούσε τον 1ο Όροφο και τμήμα του 2ου Ορόφου του κτηρίου, με συνολική επιφάνεια στεγασμένου χώρου (549,60) πεντακόσια σαράντα εννέα κόμμα εξήντα τετραγωνικά μέτρα.
• Την 12-12-2016 εκδόθηκε από την Υπηρεσία μας, το υπ’ αριθ. 7942 Φ.701.3 /12-12-2016 Πιστοποιητικό (Ενεργητικής) Πυροπροστασίας, που αφορά το Κτηματολόγιο Ρόδου και συγκεκριμένα τον 1ο Όροφο και τμήμα του 2ου Ορόφου του κτηρίου, με συνολική επιφάνεια στεγασμένου χώρου (549,60) πεντακόσια σαράντα εννέα κόμμα εξήντα τετραγωνικά μέτρα, το οποίο χορηγείται χωρίς την διενέργεια αυτοψίας, κατόπιν ελέγχου των απαιτούμενων από τον νόμο δικαιολογητικών. Το εν λόγω πιστοποιητικό (Ενεργητικής) πυροπροστασίας ισχύει μέχρι την 12-12-2021. Αντίγραφο του ανωτέρω εγγράφου σας επισυνάπτουμε.
• Την 28-12-2016, ύστερα από αίτηση για Έγκριση Υποβαλλόμενης Μελέτης Πυροπροστασίας, που αφορούσε το Κτηματολόγιο Ρόδου, η Υπηρεσία μας εξέδωσε το υπ’ αριθ. 8027 Φ.701.31| 28-12-2016 Έγγραφο, που αφορούσε τη Μη Έγκριση της υποβαλλόμενης Μελέτης Πυροπροστασίας. Επισημάνεται ότι η καινούργια Μελέτη, που κατατέθηκε στην Υπηρεσία μας, αφορούσε εγκατάσταση που στεγαζόταν στο Ισόγειο και τους 1°, 2° και 3° Όροφο κτηρίου, με συνολική στεγασμένη επιφάνεια (934) εννιακόσια τριάντα τέσσερα τετραγωνικά μέτρα. Αντίγραφο του ανωτέρω εγγράφου σας επισυνάπτουμε.
2. Το παρόν αποστέλλεται με τη συνήθη αλληλογραφία».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου