Ο αδόκητος χαμός του Βαγγέλη μας, κ’ εμένα, όπως όλη την Ρόδο, με βύθισε στην θλίψη. Από αύριο, δεν θα έχουμε μαζί μας την φυσική παρουσία ενός από τους σημαντικότερους συμπατριώτες μας. Μιας προσωπικότητας εμβληματικής και αντισυμβατικής.

Όμως, τον αγαπημένο μας Βαγγέλη θα τον έχει ο τόπος μας γιά πάντα παρόντα, με το πλούσιο, πρωτοποριακό και ποιοτικό έργο που δημιούργησε :

  • τα βιβλία του, τα απαράμιλης τεχνικής σκίτσα του, την σατιρική κριτική στάση του, απέναντι σε γεγονότα, σε πρόσωπα και σε κακές καταστάσεις
  • Όλα δημιουργημένα από το σπινθηροβόλο πνεύμα του, με ευαισθησία, με με ανεπιτήδευτη αγάπη για τον πολιτισμό, για το περιβάλλον, για την αισθητική.

Είχα την ιδιαίτερη τιμή να γνωρίσω από κοντά (τα χρόνια που πολιτικά συνεργαστήκαμε), την πρωτοπόρα αντίληψη του, για την πολιτική, για τους δημοκρατικούς θεσμούς και για την ίδια την ζωή.

Και είμαι βέβαιος, ότι η ελληνική δημοσιογραφία και σκιτσογραφία γίνεται πραγματικά φτωχότερη. Η ιδιαίτερη πατρίδα μας και όλοι, όσοι ετιμώντο με την φιλία φιλία του, θα είναι πολύ φτωχότεροι χωρίς τον Βαγγέλη μας.

Στη Νόμη και στον Σάββα εγκάρδια συλλυπητήρια. Να είναι πάντα υπερήφανοι για τον Βαγγέλη τους.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ