Ρεπορτάζ

Αναβλήθηκε εκ νέου η συζήτηση της αίτησης ακύρωσης του Αθηνόδωρου Κωνσταντίνου

Αναβλήθηκε εκ νέου, οίκοθεν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η προγραμματισμένη για την 14η Φεβρουαρίου 2019 συζήτηση ενώπιον του Γ’ Τμήματος της αιτήσεως του δημοτικού συμβούλου κ. Αθηνόδωρου Κωνσταντίνου, για την ακύρωση της υπ’ αρίθμ. 2640 και με αριθμό πρωτ. 2/51302/30-6-2017 απόφασης του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, περί ανάκλησης, πριν τη λήξη της θητείας του, του διορισμού του ως αντιδημάρχου της Μεσαιωνικής Πόλης.
Η απόφαση για την αναβολή ελήφθη από τον Εισηγητή – Πάρεδρο του ΣτΕ και η νέα συζήτηση προσδιορίστηκε για την 14η Μαρτίου 2019.
Θυμίζουμε ότι με την υπ’ αρίθμ. 194/2017 απόφαση του Β’ Τμήματος Διακοπών του Συμβουλίου της Επικρατείας, είχε απορριφθεί η συναφής αίτηση αναστολής.
Όπως έγραψε η “δημοκρατική”, στο δικόγραφο, που επιμελήθηκε ο δικηγόρος κ. Βασίλης Καταβενάκης, ο. κ. Κωνσταντίνου διατείνεται ότι η προσβαλλόμενη πράξη είναι ακυρωτέα επειδή οι αναφερόμενοι σ’ αυτήν λόγοι είναι αντιφατικοί, στερούνται επαρκούς και ειδικής αιτιολογίας και συγκεκριμένα δεν αιτιολογείται η έλλειψη στο πρόσωπό του της άσκησης καθηκόντων, σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής διοίκησης για την ανάκληση του διορισμού του εκ του λόγου ότι κατά το χρονικό διάστημα του διορισμού του ως αντιδημάρχου ήταν ήδη γνωστά στο δήμαρχο τα αναφερόμενα στην απόφαση ανάκλησης διορισμού περιστατικά κι εντούτοις τον διόρισε εκ νέου αντιδήμαρχο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου