Ειδήσεις

Δεν θα εφαρμοσθεί στο Δήμο Ρόδου το μέτρο της κινητικότητας

Με λιγότερο προσωπικό από ό,τι το έτος 2010 λειτουργεί ο Δήμος Ρόδου. Λιγότερες είναι φυσικά και οι δαπάνες για τη μισθοδοσία του προσωπικού.
Στον αριθμό του προσωπικού αναφέρθηκε, ομιλώντας στους δημοσιογράφους, ο γραμματέας του Δήμου κ. Π. Τσίπρας με αφορμή τα στοιχεία που θα σταλούν στο υπουργείο Εσωτερικών.
Η δημοτική αρχή προβαίνει στην κίνηση αυτή προκειμένου να σταματήσουν οι αρνητικές αναφορές που γίνονται σε κεντρικό επίπεδο για τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολεί ο Δήμος Ρόδου.

Ζητήματα σχετιζόμενα με το προσωπικό έθεσε και ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς στον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη.
«Θα στείλουμε τα δεδομένα που έχουμε για το προσωπικό μας στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Λ. Γρηγοράκο. Κάναμε επικαιροποίηση των στοιχείων για το μόνιμο προσωπικό και τους εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου», δήλωσε ο γραμματέας του Δήμου κ. Π. Τσίπρας και πρόσθεσε πως το προσωπικό του Δήμου έχει μειωθεί σημαντικά.
«Το δυναμικό του Δήμου Ρόδου έχει μειωθεί σε ποσοστό 30%. Η ομάδα Ραπακούλια έχει επεξεργαστεί διάφορα δεδομένα. Μας ζητήθηκαν στοιχεία για τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου δηλαδή για το ΔΟΠΑΡ, για το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης και τον ΔΟΠ. Θα δουν πως έχουμε προσαρμοσθεί», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως σύμφωνα με τα στοιχεία της ομάδας Ραπακούλια, ο Δήμος Ρόδου θα έπρεπε να απασχολεί 1.511 εργαζόμενους.
«Έχουμε 1378 εργαζόμενους. Το δυναμικό μας υπολείπεται κατά 133 άτομα με βάση τα στοιχεία της ομάδας Ραπακούλια και τον πληθυσμό του νησιού. Το θετικό είναι πως δεν θα εφαρμοσθεί το έτος 2014 το μέτρο της κινητικότητας στο Δήμο Ρόδου. Βασική προϋπόθεση είναι να μην επιδεινωθεί η κατάσταση στη χώρα», δήλωσε ο κ. Παύλος Τσίπρας.
«Και το υπουργείο Εσωτερικών έχει παραδεχθεί πως έχουμε προσαρμοσθεί και απασχολούμε το προσωπικό που πρέπει. Ο δείκτης σε ό,τι αφορά τη μισθοδοσία είναι κάτω του 60% όταν στην αρχή της θητείας μας προσέγγιζε το 100%», δήλωσε ο κ. Παύλος Τσίπρας και πρόσθεσε πως στην αρχή της θητείας της σημερινής αρχής το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων χρησιμοποιούνταν για την κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού.

Ο γραμματέας του Δήμου Ρόδου αναφέρθηκε και στις προσλήψεις προσωπικού στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.
«Οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν ανάγκες σε σημαντικές διευθύνσεις του Δήμου Ρόδου. Οι προσλήψεις όμως ήταν λιγότερες. Αρχικά τα στοιχεία που μας είχαν δώσει για το προσωπικό που θα προσλαμβάναμε ήταν διαφορετικά. Για το λόγο αυτό διαμαρτυρηθήκαμε», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Για την κάλυψη των αναγκών της καθημερινότητας ο κ. Τσίπρας είχε συνεργασία με τον δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γιάννη Περδίκη.
«Συζητήσαμε για την πρόταση που θα γίνει από την αρμόδια διεύθυνση για την πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις. Οι εργαζόμενοι θα καλύψουν ανάγκες στις δημοτικές ενότητες του νησιού μας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως θα πρέπει να εκδοθεί και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις προσλήψεις προσωπικού υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα.
«Πρέπει να εκδοθεί και η ΚΥΑ που αφορά τις προσλήψεις προσωπικού για τις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως θα γίνουν και προσλήψεις για χειριστές μηχανημάτων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου