Ειδήσεις

Ανανέωση μισθώσεων δημοτικών καταστημάτων

Θέματα σχετιζόμενα με την ανανέωση των συμβάσεων για τις μισθώσεις των δημοτικών καταστημάτων που λειτουργούν στο κτηριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς συζητήθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά.

Συμμετείχαν ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Βασίλης Καρνάβας και ο δικηγόρος κ. Μ. Στάγκας.
Στη συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση για το ζήτημα της ανανέωσης των μισθώσεων, που «καίει» το Δήμο Ρόδου. Βούληση της δημοτικής αρχής είναι να προβεί στην ανανέωση των μισθώσεων για τα καταστήματα που λειτουργούν στο συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότημα. Βασική προϋπόθεση για την ανανέωση των μισθώσεων θα είναι όμως η τακτοποίηση των υποχρεώσεων που έχουν οι επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στη Νέα Αγορά.
Όπως επισημάνθηκε χθες η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στην είσπραξη των οφειλομένων μισθωμάτων και θα επιβάλει κυρώσεις σε όσους συνεχίζουν να επιδεικνύουν απροθυμία. Το χειρότερο που θα συμβεί στους κακοπληρωτές θα είναι, όπως τονίστηκε χθες, η έξωση από τους χώρους που μισθώνουν επί σειρά ετών.
Κρίθηκε απαραίτητο πάντως να ενημερωθούν όλοι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο κτηριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς για την έναρξη της διαδικασίας ανανέωσης των μισθώσεων και των υποχρεώσεών τους.
Για το λόγο αυτό μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Βασίλης Καρνάβας και ο δικηγόρος κ. Μ. Στάγκας θα έχουν συνάντηση με το νομικό εκπρόσωπο των καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς κ. Φώτη Κωστόπουλο.

Η δημοτική αρχή ξεκινά τις διαδικασίες για την ανανέωση των μισθώσεων γιατί υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δεν πρόκειται να ψηφιστεί ο νόμος που αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Υπενθυμίζεται πως η σχετική ρύθμιση αναμένεται από το τέλος του έτους 2012 που έληξαν οι περισσότερες μισθώσεις των καταστημάτων, που είχαν υπογραφεί πριν από χρόνια.
«Μετά τη συζήτηση που είχαμε αποφασίστηκε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για την ανανέωση των μισθώσεων για τα καταστήματα που λειτουργούν στο κτηριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς. Για το λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαίο να έχουμε μια συνάντηση με το νομικό εκπρόσωπο των καταστηματαρχών κ. Φώτη Κωστόπουλο», δήλωσε μετά τη σύσκεψη, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Καρνάβας και πρόσθεσε πως οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότημα θα πρέπει να σπεύσουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.
«Αυτοί που οφείλουν θα πρέπει να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις. Έτσι δεν θα έχουν προβλήματα. Στην αντίθετη περίπτωση θα κινδυνεύσουν να βρεθούν εκτός καταστημάτων», δήλωσε ο κ. Β. Καρνάβας.
«Σε περίπτωση που ψηφιστεί ο νόμος, που αφορά το συγκεκριμένο θέμα και οι επιχειρηματίες δεν έχουν προβεί σε ρύθμιση οφειλών θα βρεθούν εκτός των καταστημάτων», τόνισε ο κ. Καρνάβας και πρόσθεσε πως δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότημα κακοπληρωτές.
«Δεν είναι στο σύνολό τους οι επιχειρηματίες κακοπληρωτές. Υπάρχουν όμως κάποιοι που δεν πληρώνουν τα μισθώματα στο Δήμο. Αυτοί που δεν είναι συνεπείς θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της έξωσης. Δεν έχουν κληρονομήσει τα καταστήματα. Αυτά είναι περιουσία των Ροδιτών. Ο Δήμος έχει την υποχρέωση να εισπράξει τα οφειλόμενα μισθώματα και θα το κάνει», δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου και πρόσθεσε πως το ζήτημα αυτό «καίει» τους δημότες και κάποιους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να μισθώσουν κάποιο κατάστημα.

«Θα αντιμετωπίσουμε ισότιμα τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότημα. Κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά. Δεν θα μείνουν στη Νέα Αγορά αυτοί που δεν πληρώνουν και θεωρούν πως πήραν τα καταστήματα ως… προίκα. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν αυτοί που δεν είναι σωστοί ως προς τις υποχρεώσεις τους. Η δημοτική αρχή θα προχωρήσει παρά το γεγονός ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο κ. Καρνάβας.
«Η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να εισπράξει τα οφειλόμενα. Αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν θα διαιωνίζεται. Πάνω από όλα είναι το συμφέρον του Δήμου», δήλωσε ο κ. Καρνάβας.
Υπενθυμίζεται πως όταν την αρμοδιότητα για την ακίνητη περιουσία του Δήμου Ρόδου είχε ο κ. Μανώλης Σαββής είχε υποβληθεί ερώτημα στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι εξυπηρετούν τους τουρίστες τα καταστήματα που λειτουργούν στο συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότημα. Η απάντηση όμως στο ερώτημα δεν ήρθε. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που η διαδικασία για την παράταση των μισθώσεων καθυστέρησε.
Παρόλα αυτά η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει τις διαδικασίες προκειμένου να ανανεωθούν οι συμβάσεις για τις μισθώσεις των καταστημάτων με τους επιχειρηματίες. Εκτιμάται πως το θέμα θα έχει τακτοποιηθεί μέχρι το τέλος Φεβρουρίου.
Πλήρως ενήμερος για την έναρξη των διαδικασιών που αφορούν την ανανέωση των μισθώσεων για τα καταστήματα της Νέας Αγοράς είναι και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Τσουκαλάς που έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο συγκεκριμένο θέμα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου